Вільні люди мають зброю — це споконвічна істина, яка не втрачає актуальності дотепер

0
110

У 27 статті Конституції закріплене право громадян на захист “свого життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань”. Чи можна захищатися, не володіючи належними ефективними засобами для самозахисту? Проблематично!

Рішенням ситуації стане прийняття закону про цивільну зброю, який дозволить законослухняним громадянам захистити себе дієво. Наразі найбільш вдалим законопроектом, що задовольняє таку потребу є проект №1135-1 “Про цивільну зброю та боєприпаси”.

Досвід Прибалтики, Грузії та Молдови переконує, що надання права громадянам на цивільну вогнепальну зброю протягом року з моменту ухвалення відповідних законів знижує вуличну злочинність на 50–70%.

Водночас, введення жорстких правил і обмежень щодо володіння цивільною зброєю у Великій Британії призвів до стрімкого зростання кількості злочинів: на 88% злочинів з використанням насильства, на 101% збройних пограбувань, на 105% зґвалтувань та на 24 % вбивств. Цифри очевидні.

Також, зважаючи на те, що держава наразі не в змозі убезпечити своїх громадян від злочинних посягань, володіння громадянами вогнепальною зброєю буде стримуючим фактором для значної частини злочинців.

Під час нападу на вас поліції поряд може й не бути. Отже, потрібно, щоб кожен громадянин чітко усвідомлював, що саме він є відповідальними за свою безпеку, безпеку своєї родини та навколишніх осіб.

Саме тому я підтримую реалізацію права громадян на володіння вогнепальною зброєю в цілях самозахисту.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here