Україна зробила перший крок до подолання неякісного озброєння ЗСУ

0
84

Коли зброя не стріляє, коли бойові машини не можуть доїхати до бойових позицій, чи вчасно вступити у бій – це велика біда.

І це тяжкий злочин. Це найгірша, найпідліша корупція, наслідком якої є смерті наших героїв, загроза безпеці держави, руйнування нашої оборони.
Сьогодні Верховна Рада зробила важливий крок для недопущення потрапляння неякісної військової продукції в Збройні Сили України та на фронт.
У першому читанні прийнято законопроект №1793, який посилює кримінальну відповідальність чиновників за постачання до армії неякісної продукції, в тому числі зброї.
Згідно пропонованих змін в Кримінальний і Кримінально-процесуальний Кодекси України, чиновника, котрий, за попередньою змовою, закуповував для армії неякісну продукцію, зокрема зброю, і що привело до тяжких наслідків, можуть посадити у тюрму на термін до 8 років.
Як на мене – явно надто легке покарання. Але це крок у правильному напрямку.
Що характерно – за цей законопроект, спрямований проти реальних чи потенційних загроз національній безпеці України у воєнній сфері, що виникають внаслідок постачання до армії неякісної продукції, послуг чи зброї, не голосував жоден (!) депутат з «опполчєнского блоку».

Андрій Парубій