Генпрокуратура исказила выступление посла США в угоду Шокину

0
58

Пресс-служба Генпрокуратуры исказила выступление посла США Пайетта, и написала, что американский дипломат… похвалил Шокина!

Защитники Шокина разгоняют эту смелую мысль по соцсетям

Вот такая новость появилась на сайте ГПУ по результату выступления посла США Пайетта:

Джеффрі Пайєтт: «Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним»

Ряд українських ЗМІ поширили окремі тези з виступу посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, які були озвучені в Одесі на фінансовому форумі. Звертаємо увагу громадськості та ЗМІ на те, що в поширених повідомленнях була відсутня важлива складова з виступу Джеффрі Пайєтта.

Зокрема, він сказав: «Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією». Крім того у своєму виступі посол зазначив: «Ми вже знаємо, що були часи, коли Генпрокуратура не тільки не підтримувала розслідування корупції, а й перешкоджали прокурорам, які працювали над справами з корупції».

http://www.gp.gov.ua/ua/news.html…
______________________________________________

Такая интерпретация выступления посла Генеральной прокуратурой является грубейшей манипуляцией. Вот полный текст выступления посла на сайте посольства США:http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/…/pyatt-odesa-092420…

Как видно, Пайетт вначале подверг жесточайшей критике действия Генпрокуратуры – как это и процитировали все информационные агентства. Вот ключевой фрагмент:

“Ця проблема загрожує всьому, що Рада, Кабінет міністрів, Національна рада реформ та інші роблять, аби сприяти реалізації політичних та економічних реформ і зробити життя українців кращим, вона кидає виклик тому, чого намагається досягти Революція гідності.

Це перешкода – неможливість Генеральної прокурори України успішно боротися з внутрішньої корупцією. Замість того, щоб підтримувати реформи в Україні і працювати над викоріненням корупції, корумповані шкідники в Генпрокуратурі погіршують стан речей, відкрито й агресивно підриваючи реформи”.

Критика убийственная, и ничего об этом на сайте Генпрокуратуры не появилось.

Да, в конце он упомянул и самого Шокина – но полная цитата выглядит вот так:

“Дуже важливо, щоб ці реформи здійснювалися відкрито і прозоро, відповідно до Закону про реформу прокуратури, міжнародних стандартів і за узгодженням з національними та міжнародними зацікавленими сторонами – таким чином, аби український народ мав повну довіру і впевненість у своїх законах і в тих людях, які поклялися забезпечити їх дотримання.

Є й інші випадки, наприклад, за участю колишнього заступника генерального прокурора Володимира Шапакіна і колишнього прокурора Корнійця, які наочно демонструють, що дуже важливо припинити залякування і розслідування слідчих, прокурорів і свідків.

Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією.

Ми хочемо, щоб український народ мав довіру до Генпрокуратури, бачити, що Генпрокуратура, як нова патрульна поліція, оновилася, аби саме служити громадянам України”.

Господин Шокин, а кто же те руководители, которые запугивали следователей, прокуроров и свидетелей по делу Корнийца и Шапакина?
Разве не вы угрожали Касько? Разве не вы приказали открыть дело против Сакварелидзе? Разве не вы возбудили дело против процессуального прокурора Опанасенко? Разве не вы семьями дружите с Шапакиным? Разве не вы собирались назначить Корнийца прокурором Киевской области? Разве фраза: “корумповані шкідники в Генпрокуратурі погіршують стан речей, відкрито й агресивно підриваючи реформи” – это не про вас с Грищенко, Шапакиным и Корнийцом сказано?

То, что выступление посла США о Генпрокуратуре так грубо и цинично искажено в пресс-службе ГПУ, то, что власть распространяет эту дезу по соцсетям, показывает, что Шокин и его защитники ничего не поняли и ничему не научились.

Юрий Бутусов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here