На Буковині місцева влада сприяє розквіту контрабандного бізнесу

0
70

Сьогодні відвідав гарне місто Чернівці.

Поспілкувався з людьми. Після заяв влади про зупинення контрабанди на Закарпатті і Одещині я поцікавився який стан цієї проблеми на Буковині.

За словами місцевих жителів, начальник УМВС України в Чернівецькій області Сергій Пілігрім, поставлений а посаду для того, щоб забезпечити безперешкодне потрапляння контрафактних цигарок на територію Румунії, з чим він дуже добре порається. В контрабандній темі присутні СБУ і митниця, які мають певну долю з корупційних оборудок. Вантажні автомобілі з такими цигарками супроводжує охоронне агентство, яке належить керівникам обласного СБУ. По аналогічній схемі в Румунію потрапляє ліс, наркотики.

На жаль правоохоронці з румунської сторони також в темі. Проте вони не завжди йдуть на компроміс з зайвим сумлінням. Декілька днів тому Румунські митники затримали 333 кг героїну, який потрапив на їх територію через Україну. Чомусь наші «борці» з котрабандою не помітили цей вантаж.

Чернівчани вказують, що всю контрабанду і нелегальний обіг наркотиків в області «дахують» представники партії «Народний Фронт». Мова передусім йде про уродженців Чернівців Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і голову фракції НФ у Верховній Раді Максима Бурбака. Також люди вказують на причетність фронтовиків до корупції в органах обласної юстиції і виконавчої служби, де недавно була лише на папері знищена партія контрабандних російських цигарок вартістю понад 70 млн. гривень.

Взагалі лунають заяви, що один день «плідної праці» на буковинській митниці дає понад один мільйон доларів доходів корумпованим чиновникам. І що здобуті злочинним шляхом доходи направляються на скупівлю нерухомості в розвинутих кранах Європи, зокрема в Об’єднаному Королівстві. Зазначена інформація черговий раз підкреслює про тотальну недовіру суспільства до органів влади і неспроможність української державної системи протистояти спокусам незаконного збагачення.

Прошу Генерального прокурора Шокіна, Міністра внутрішніх справ Авакова і голову СБУ Грицака провести перевірку цих фактів.

Віталій Купрій

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here