Судилище над Корбаном перетворюється на спланований фарс

0
97

Я не знаю більш ганебного судового процеса в історії України ніж у справі Корбана!

Вже скоро як 25! годин безперервно відбувається судове засідання під головуванням майже звільненого судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса. Це є одночасно і рекордом, і вироком всій системі правосуддя.

Заяви адвокатів ігноруються, учасникам процесу не надається час для сну та прийняття їжі. Геннадій Корбан не може отримати післяопераційне лікування, адвокат Оксана Томчук падала від запаморочення і тривалий час знаходилась в залі на ліжку для транспортування хворих швидкою допомогою.

Коли суддя побачив, що не може законно засудити Корбана і що це побачать по всім телеканалам, він всередині! розгляду клопотання захисту про відвід судді ухвалив безпрецедентне за своєю беззаконністю рішення проводити слухання в закритому режимі, проте не вказав про зміну зали засідань. Для цього прокурори надали вказівку Альфівцям вивезти Корбана в інший зал, де не має ні телекамер, ні журналістів, ні громадських активістів. І це після публічних заяв Порошенка, що справа Корбана буде розглядатись прозоро!

Зрозуміло, що ми не погодились виконувати завідомо неправосудне рішення Чауса і тоді здійснилось “чудо”. Не виконавча служба на підставі рішення суду, а стадо буйволів СБУ в балаклавах розпочали реальний штурм. На передовій були нардепи Дідич, Дубінін, Денисенко, Константіновський і я.

Одразу нам на секунди вдалось зупинити цю орду, як ми два роки зупиняли беркутівців на Майдані. І тут я почув вже знайоме і незабуте ” раз, раз, раз”. Це свинячий клин правоохоронців здійснював прорив в наших рядах по раніше завченим схемам. Але ми стояли міцно!

Через десяток “раз” свиня Альфівців розпалась на дві частини, Константіновський отримав декілька ударів по голові, мені пошкодили руку. І тут нас врятували неякісні судові меблі, на які було списано неабиякі кошти. Вони просто почали розвалюватись на очах. Два столи, лавки, полиці в мить перетворились в барикади. До нас надійшла допомога з залу і атака захлинулась. Це було десь о 9-й вечора.

Так стояли дві години. Потім якісь “розумні” голови з Адміністрації Президента надали команду повторного штурму. Їх не зупинила навіть присутність біля Геннадія Корбана Уповноваженої з прав людини Валерія Лутківська.

Другий штурм був ще цинічніший і брутальніший. Для того, щоб відволікти нашу увагу від Корбана, правоохоронці запустили в зачинену до цього будівлю суду близько 30 “тітушок”. Та ж сама схема як за Януковича, але вже в судовій установі. Зав’язалась бійка з використанням вогнегаснику. І в цей самий момент Альфа з погашеним світлом пішла на новий штурм для викрадення Корбана. Знову бій, поламані ребра, зструс мозку і затримання двох патріотів. Нас врятували, як не странно, співробітники судової охорони Грифон. Це вони стояли пліч о пліч з нами і захищали учасників процесу вже не від свинячої задумки, а нападу бульдогів в балаклавах і спортивних костюмах.

Ми вистояли, але процес ще триває. Хоча цей зрежисований Порошенком фарс не має нічого спільного з правосуддям!

Віталій Купрій

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here