Джемільов отримав скарги на кримських татар

0
94

Сьогодні звернувся до народних депутатів України Мустафи Джемільова та Рефата Чубарова зі скаргою на дії їх кримських татар, які принижують гідність українського народу.

Хочу повідомити громадськість, що я поважаю цей братській для України народ і одним із перших разом зі своїми побратимами вийшов 21 листопада на мітинг на Банковій, коли їх переслідували за блокаду Криму після виведення з ладу ліній електромереж, які оживлювали півострів.

Переслідування татар, як нації, Путіним, або українською владою є неприпустимим. Тому на вищезазначеному мітингу я стояв поряд з Джемільовим і Чубаровим в супроводі мого бойового товариша, офіційного помічника нардепа, депутата Днніпродзержиської міської ради від «УКРОПу» і справжнього патріота України Андрія Дроговоза (на фото зліва від мене і Джемільова).

Я люблю Крим, це факт. Половина моєї родини живе там з радянських часів. Раніше кожного року я бував там по декілька тижнів і навіть місяців на рік. Ще в 2000 році я купив в Ялті квартиру, де регулярно відпочивала моя родина. Море, гори, чисте повітря відновлювали здоров’я і продовжували життя моїх важко працюючих батьків. Як це не песимістично заявити, але факт є фактом: з такими державними керманичами в Україні ми втратили Крим надовго, а поки що їздити туди не будемо принципово!

Для того, щоб забрати забрати з Криму своє майно і привезти своєму дядькові в Севастополь їжу і ліки, яких у нього не вистачає, я попросив свого товариша Андрія Дроговоза поїхати в Крим в середині грудня. Повертаючись з Криму в ніч з 16 на 17 грудня він потрапив в повну халепу не під’їзді до села Чонгар. Його мікроавтобус Мереседес Спринтер зупинили молодики в балаклавах з метою перевірки документів. В мікроавтобусі було 4 громадянина України (одна жінка Олена). Татарин на ім’я Салим, який один був з відкритим обличчям, почав з цигаркою в зубах ходити по салону, перевіряти сумки. Після того, як Олена (яка тільки перенесла онкоголічну операцію) попросила не палити в салоні, Салим почав поводити себе агресивно і сказав що «не здохнете». Потім він безпідставно вимагав щоб всі речі присутніх були винесені на вулицю. При цьому шини мікроавтобуса були заблоковані шипами, щоб не можливо було кудись їхати.

Андрій Дроговоз попросив перевіряючих представитись офіційно, але ті відмовились і сказали щоб водій вид’їхав в сторону для подальших розборок. Після запитання на яких підставах обмежено конституційні права громадян вільно пересуватись територією України, присутні люди в балаклавах почали погрожувати автоматичною зброєю. Бойовик на ім’я Мамед на відстані два метра наставив кулемет на Андрія і наполягав на своєму. На запитання «навіщо ви нас принижуєте» Андрію відповили, що «тут таттары решают что и как делать».

Присутні в мікроавтобусі незаконно затримані українці викликали за телефоном 102на місце подій наряд поліції. Через хвилин 40 з м. Генічеськ приїхало 5 поліцейських. В присутності поліції Андрій Дроговоз запитав бойовиків «чому ви заважаєте українцям повертатись додому?». Проте отримали відповідь «Какой ты украинец? Ты хохол вонючий. Ваша сраная армия и вас 50 миллионов сдали Крым, а мы вас здесь стоим и защищаем! Вы сепаратисты».

Андрій заявив, він є волонтером і неодноразово їздив в зону АТО допомагати нашим бійцям. На що татари сказали що «ты туда ездил информацию для сепаратистов собирать». Свідками такої ганебної поведінки з боку татар стали не тільки співробітники поліції, але і викликані з кордону з Кримом прикордонники і митники.

На четвертій годині суперечок і образ пані Олені стало зле і була викликана швидка допомога, яка вказала на необхідність негайної госпіталізації онкохворої людини, доведеної до стресового стану. У зв’язку з цими обставинами українців були змушені відпустити.

У зв’язку з вищенаведеним прошу лідерів Кримсько-татарського народу пояснити, за що татари так зневажають українців, тим більше тих, які пліч о пліч разом з ними захищають спільні інтереси наших націй. Якщо ж татари все ж таки вважають нас побратимами, то прошу знайти тих, хто ображає гідність українців і надати публічні вибачення по зазначеним питанням.

Віталій Купрій

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here