Кого мусять підтримати кіборги?

0
109

Мені теж не подобається надмірний пафос передвиборних перегонів. Мені теж деякі фрази ріжуть слух.

Але літературні чи політичні смаки не мусять бути підставою для того, щоб плювати на репутацію справжніх героїв війни – тих, хто кров’ю цю репутацію заробив. Я вважаю, що “кіборги” з ДАПу мають право виражати свою думку, своє бачення розвитку країни і своє бачення того, хто цей розвиток спрямовуватиме. Я вважаю нормальним, що дехто з них підтримає Тимошенко, дехто – інших кандидатів. Навіть поточний президент, якщо хтось з них його підтримає – їх право.

Натомість не має права ніхто називати героїв війни “зрадниками” чи іншими словами за їх політичний вибір – от таким волальникам я точно не подам руку, ось такі дії точно руйнують моральні основи країни. Ось проти таких людей я борюся.

Кого на цих виборах підтримують, за кого рвуть свої пельки ті, хто готові плювати в найкращих синів Україні – нехай кожен сам робить висновок. Це нескладно зробити, достатньо трохи полистати фейсбук чи інтернет-новини. Політичні уподобання їх стануть зрозумілими.

***

А що стосується вчорашньої події, то я вважаю, що Юлія Тимошенко заслужила на повагу і кіборгів в тому числі. Річ навіть не у її сильному характері – свого часу, при Януковичу, нагадаю, Тимошенко відмовилася вийти з тюрми в обмін на еміграцію.

Насправді Тимошенко єдина з чинних політиків президентського рівня, котра виступила з чіткою законодавчою ініціативою проти дискримінації добровольців. Тої дискримінації котра зараз, за нинішньої влади, відбувається.

Відомо, що отримати статус учасника бойових дій (УБД) – той ще квест.

Парадоксально, але якщо ти – кіборг і обороняв ДАП в складі частин “Правого сектору”, батальйону ОУН та інших славних добровольчих загонів – то ти для держави не ветеран, ти де-юре не був на війні. Так прописано в законах. Більше того, представники Міністерства оборони дозволяють собі зневажливо в ефірах оцінювати роль добровольців у війні, і це лишається без реагування, попри мої депутатські зверення.

Таке ставлення влади до добровольців. Мені, як добровольцю, це гірко бачити.

Ти – “правосєк” чи оунівець, і хочеш отримати статус учасника бойових дій? Тоді тобі треба буде по-новой, іти в ЗСУ на контракт. Усі попередні бойові заслуги до того не рахуються.

Влада переконує суспільство, що так справедливо. Але як бути тим, хто втратив на війні здоров’я, і уже не може служити в ЗСУ?

Отож, цю кричущу несправедливість щодо героїв Тимошенко пропонує ліквідувати на законодавчому рівні.

Прошу підтримати цю ініціативу кандидатки у президенти усіх тих, хто хоче пишатися власною армією та добровольчим рухом.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here