У Святошинському районі стане на один сквер більше і на кілька «свічок» менше

0
126

Сьогодні Happy End у історії, якою займався з Dmitry Bondarenko таМеліхова Тетяна Іванівна майже рік. Договір оренди земельної ділянки на Львівській 18 (літ. Б) буде розірвано і замість багатоповерхівок з’явиться сквер.

Ще в 2007 році понад гектар зелених насаджень космічна команда колишнього мера подарувала забудовнику. Приводом для передачі землі в оренду була наявність на ділянці майна компанії «АСМА-КРИМ». Те, що майно не займало й 20% ділянки нікого не хвилювало.

Забудовник, в свою чергу, освоєння ділянки почав зі зниження столітніх дубів на території майбутньої забудови – в деревах просвердлювали отвори і заливали кислоту.

В численних зверненнях на адресу голови районної адміністрації, Адміністрації Президента, прокуратури (в т.ч. природоохоронної), мешканці району постійно висловлювали категоричну незгоду щодо будь-якої забудови зазначеної ділянки. Натомість, думка громади Святошинського району і безпосередньо мешканців прилеглих будинків постійно ігнорувалась.

Зокрема, громадські слухання, які нібито були проведені у 2007 і на які посилались чиновники від попередньої влади як на підставу для прийняття «рішення» про забудову, насправді були чиновницькою бутафорією, оскільки складно уявити слухання, в яких громада ледь не одноголосно приймає рішення про забудову офісними й житловими хмарочосами парку в себе під вікнами.

Власне, з чиновницьких «відписок» мешканці й довідались про те, що такі слухання взагалі проводились.

Словом, голос майже тисячі мешканців Святошинського району був почутий лише через 7 років після виділення землі забудовникові.

Я сам виїжджав на місце, долучився до процесу підготовки рішення щодо непродовження договору оренди із забудовником. І сьогодні, нарешті, таке рішення було прийнято.

Відтак, сьогодні вдалося зберегти «легені» Святошинського району – сосни і дуби віком 100 і більше років на ділянці, яка в свій час була територією дитячого санаторію Сонечко – по суті єдиної рекреаційної зони для багатьох навколишніх будинків поруч із однією із найінтенсивніших магістралей міста – Проспектом Перемоги.

Тепер, як заступник Голови бюджетної комісії та спільно з колегами зФракція Радикальної партії в Київраді будемо домагатися належного благоустрою новоствореного скверу.