Київ має позбутись "привидів комунізму"

0
80

«Привиди комунізму» і столична влада

Вимагаю публічний звіт від чиновників КМДА про виконання заходів із декомунізації у столиці.

Нагадаю, відповідно до ініційованого мною рішення Київради від 14 травня 2015 року, балансоутримувачі будівель і споруд комунальної власності ще до 24 серпня повинні були демонтувати комуністичну символіку – зображення Леніна та герби «Серп і молот».

Навіть неозброєним оком видно, що це прийняте і підписане столичним мером рішення не виконано.

На підтвердження цього наведу статистику від Українського інституту національної пам’яті: на сьогодні понад сотня столичних пам’ятників та пам’ятних знаків досі «уславлюють» більшовицьких діячів. Зокрема, йдеться про 12 пам’ятників Леніну, а також досі не демонтований барельєф на станції метро Театральна.

Більше того, не демонтованим залишається зображення «Серп і молот» на мості Патона. Та й навіщо далеко ходити, якщо і сама Київрада у своїй будівлі продовжує працювати під прискіпливим поглядом «демонів совка».

Отже, процес декомунізації у Києві, який має бути взірцем для інших міст України, провалений.

Саме тому на завтрашнє пленарне засідання Київради виношу як невідкладне питання щодо звіту про стан виконання рішення Київської міської ради від 14 травня 2015 року N 456/1320 «Про заміну комуністичної символіки на будівлях і спорудах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва».

Закликаю засоби масової інформації максимально висвітлити цю проблему та спільними зусиллями змусити столичну владу виконувати свої рішення вчасно та ефективно.

У перервах засідання Київради з цього приводу відбудеться мій підхід до преси.

Олександр Вовченко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here