Тернопільці незадоволені зрадами вищого командування в зоні АТО

0
63

Перебуваю з робочим візитом на Тернопільщині.

Разом з головою обласної організації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Василем Ласієм і представниками благодійного фонду «УКРОП» відвідали родину відомого місцевого бандерівця Антона Андрущишина.

Він до початку 60-х років минулого століття разом зі своїми побратимами боровся за незалежність України з радянським агресором. Патріоти не змогли протистояти силам НКВС і коли їх криївка була оточена вони знайшли в собі мужність не здатись ворогу та пішли з життя.

Правнук бандерівця зараз служить в ЗСУ в районі Нового Айдару. На час нашого візиту він знаходився у відпустці. Родина Андрущишиних була вдячна наданій допомозі – предметам побутової хімії та харчування. Нам зазначили, що на теперішній час родина бандерівців не отримує буд-якої допомоги з боку держави або місцевої влади.

Окремо, жителі Тернополя виказали своє обурення тим, що на Донбасі трапляються випадки очевидної зради вищого військового керівництва. Так, нещодавно там відбувся інцидент, коли саперам був даний наказ розмінувати мінні поля, але вони його свідомо не виконали, проте прозвітували про розмінування. І невдовзі почули як на мінах почали підриватись сепаратисти, які пішли в бій. На жаль, нам не змогли повідомити конкретні обставини подій, вочевидь люди бояться переслідувань з боку влади. «Ми вже нікому не довіряємо», – завершила розмову онучка Антона Андрущишина.

Песимізм та відчай патріотично налаштованого населення зрозумілий, але Укропівці бачать вихід з цієї ситуації і готують програму покращення обороноздатності країни з рішучими кроками у боротьбі з корупцією в армії та державною зрадою.

Віталій Купрій

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here