Радикальна Партія вимагає пояснень Президента щодо заяви Дмитра Фірташа

0
68

Вчора, на весь світ олігархи Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін та міський голова Києва – Віталій Кличко, зізналися, що напередодні минулорічних президентських виборів, мали зустріч у Відні з чинним Президентом України Порошенком.

На зустрічі ішла мова про участь та перемогу в президентських виборах Петра Порошенка.

Знаючі люди говорять, що між олігархом Дмитром Фірташем та Петром Порошенком була укладена “конфіденційна угода”.

З конфіденційних джерел мені було відомо про цю зустріч на другий день після її проведення, але офіційно підтвердження весь світ в цілому, і українці зокрема, отримали лише вчора. Варіантів рівно два: або Дмитро Фірташ, Сергій Львочкін та Віталій Кличко брешуть і жодних конфіденційних угод з Петром Порошенком вони не укладали, або Петро Порошенко став Президентом України в результаті змови олігархів і гіпотетично існує якийсь документ, згідно якого він мусить виконувати якісь зобов’язання перед олігархом Дмитром Фірташем.

Вважаю неприпустимим ситуацію, коли під підозру в змові з олігархами потрапляє Президент України. В зв’язку з цим вимагаю від Президента Петра Порошенка дати публічні пояснення стосовно конфіденційної зустрічі з олігархом Дмитром Фірташем, та ніби то існування якихось конфіденційних угод з ним.

Для з’ясування істини в цій справі вже в понеділок-вівторок, 4-5 травня направлю відповідні депутатські запити до Київського міського голови Віталія Кличка та Президента України Петра Порошенка.

Вважаю, що подібна інформація, офіційно оприлюднена на Віденському суді, мала б стати предметом розслідування парламентської тимчасової слідчої комісії. На жаль, проект Закону “Про тимчасові слідчі комісії” підписаний Головами всіх парламентських фракцій коаліції не вноситься до сесійного залу. В зв’язку з цим звертаюсь до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з вимогою негайно внести на розгляд Верховної Ради України вищезгаданий Закон, прийняття якого дасть можливість всебічно з’ясувати обставини про які у Віденському суді свідчать Фірташ, Льовочкін та Кличко, або спростувати їх.