Приборкати розгул нарктороргівців у Тернівці

0
232

Це розповідь про те, як у шахтарському місті на Дніпропетровщині молоді люди не скорилися перед свавіллям мафії та відчайдушно ведуть боротьбу проти торгівлі наркотиками.

Коли я їхав до Тернівки, від активістів нашої партії я дізнався про проблему засилля наркотиків у місті. Але я не очікував побачити відповідну рекламу чи не на кожному кроці.

Як народний депутат часто їжджу по містах та селах рідної Дніпропетровщини. Щоб бути корисним людям, потрібно постійно спілкуватися з ними в усіх найвіддаленіших куточках області.

Тернівка – місто шахтарів. Переважна більшість працездатного населення працює надвох шахтах. За рахунок цих підприємств практично і наповнюється місцевий бюджет. Жодних інших виробництв у місті немає. Вони поступово закрилися – колись тут виробляли взуття, іграшки, ковдри. Закрилась і приватна пекарня. 80% міського бюджету залежить від податку на доходи фізичних осіб. І лише з підняттям зарплат на шахтах можуть зростати доходи міського бюджету. Шахтарі за відносно невелику зарплатню (8-9 тисяч гривень) щодня ризикують власним життям. Адже тут вкрай складні геологічні умови – високий рівень викидів метану та вибухонебезпечний пил. Непоодинокі випадки загибелі людей. Саме тому вони з радістю виїжджають в інші міста та за кордон, де їм пропонують більші зарплати та кращі умови праці.Зокрема, на шахти Польщі та Чехії. Томуна вугільних піпдриємствахТернівки вже не вистачає працівників.Сьогодні у місті на 11 тис. працездатного населення понад 16 тисяч пенсіонерів та дітей. І ситуація постійно погіршується.

Єдине, що розвивається у Тернівці – аптеки, ломбарди, ігрові автомати, лотереї та наркоторгівля. І кожна третя родина міста стикнулась із проблемою наркоманії. Це я почув від наших партійців, від місцевих активістів та простих жителів. І всі вони переконані, що керуючий центр цього смертельного бізнесу знаходиться в місцевій поліції. Кожен житель бачить рекламу сайту продажу наркотиків на парканах, стінах будинків, магазинів та гаражних кооперативів. Активний продаж цієї отрути відбувається через телефонні додатки та месенджери. Для боротьби з цим явищем об’єднались місцеві осередки Радикальної партії Олега Ляшка та кілька місцевих громадських організацій («Спортивна нація – сила держави», «Захисники Батьківщини», «Національні дружини», «Спілка Чорнобиль», «Спілка воїнів-інтернаціоналістів»). Спільно з простими жителями міста вони провели кілька публічних акцій. Виявляли місця реклами, викликали наряди поліції, вручали офіційні заяви та вимагали фіксувати факти реклами із адресами ймовірного продажу наркотиків. Люди були готові свідчити про ті випадки, коли особисто стикалися із наркоторгівлею. Але чим все це скінчилося? Активісти були вимушені особисто замальовувати всю рекламу наркомафії. Але вона з’являлась знову і знову. Натомість керівник місцевої поліції Дмитро Сердюк став погрожувати активістам судом щодо захисту його репутації.

Наступного ж дня після спілкування із мешканцями Тернівки я зустрівся з керівництвом обласного управляння МВС і передав їм власне депутатське звернення та звернення місцевої громадської спортивної організації, із якою ми найбільше співпрацюємо у місті. Передав обласним поліцейським керівникам простий меседж: їм не вдасться спустити цю справу на гальмах.

Вже через добу фракція Радикальної партії Олега Ляшка поставила це питання на сесії Дніпропетровської обласної ради. І того ж дня на сесії міської ради Тернівки керівник місцевої поліції відзвітував перед депутатами та громадськістю.

І, як кажуть місцеві активісти та наші партійці, вже кілька днів нової реклами наркотиків в місті вони не бачать, немає й жодних проявів наркоторгівлі. Звичайно, це добре. Але ми не віримо у казки. І будемо уважно слідкувати за Тернівкою. Нехай не думають, що зможуть просто пересидіти до виборів. Жителі Тернівки вже не скоряться перед мафією. А ми пліч-о-пліч разом з ними будемо боротися за здоров’я наших дітей. І в Тернівці, і в будь-якому місті чи селищі нашої країни.

Знаю, що наведений мною приклад не виключення. Це проблема всієї України. Але такого розгулу нарокоторгівлі особисто ще не бачив ніде. Буду і надалі інформувати вас про ситуацію у Тернівці.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here