Порошенко не здатен добитись безвізового режиму з ЄС

0
55

Президент Петро Порошенко продемонстрував, що не здатен виконати вимоги Європейського Союзу для отримання Україною безвізового режиму з ЄС, а також власну передвиборчу програму на виборах президента, в якій закріплена відповідна обіцянка.

Про це заявив народний депутат Віталій Купрій, коментуючи результати саміту «Україна-ЄС», що відбувся в Києві 27 квітня.

«Європейські дипломати недвозначно дали зрозуміти – їхні вимоги досі не виконані і про жодне скасування віз поки навіть не йдеться, проте цілком дипломатично заявили, що Україна продемонструвала прогрес в просуванні до безвізового режиму, і що вони залишаються прихильниками цієї ініціативи», – підкреслив народний депутат.

Як відомо, на нинішньому етапі невиконаними залишаються низка «антикорупційних вимог» Євросоюзу. Також Україна повинна посилити координацію та обмін інформацією між органами державної влади, відповідальними за боротьбу з корупцією. Серед іншого, Україна поки що не задовольнила вимоги ЄС щодо громадського порядку і безпеки, попередження та боротьби з організованою злочинністю та тероризмом.

Нагадаємо, в лютому Президент Петро Порошенко заявляв, що очікує отримання безвізового режиму з ЄС на саміті «Східного партнерства» в Ризі 21-22 травня, але згодом представники європейських політичних інституцій спростували таку можливість.

В своїй програмі на виборах президента «Жити по-новому» Петро Порошенко обіцяв, що безвізовий режим з ЄС буде запроваджено вже протягом першого року його президентства.