Чорнобильська зона завжди була небезпечним місцем

0
94

Доброго ранку, мої не невгамовні малята, любі хлопчики й дівчата.

Шкода, що ніде не проводяться змагання з друкування на планшетах в необичних умовах, дід уже так натренірувався, шо міг би даже претендувать в своїй возрастній категорії на якето призове місце. Я до того, шо єслі є очеп’ятки, то значить дід друкував не глядя в тєкст, прошу о снісхождєнії. Ітак.

Традиційно робим кохве-паузу, вмощуємся і читаєм. Обзор буде сьогодні невеличким, времені в діда мало. Но обо всьом потрошку.

Надя Савченко переведена вчора в 20-ту московську лікарню і це по любому краще, чим сидіть у буцегарні. Будем сподіватися, що здоров’я її зміцниться, бо попереду можливо будуть ще бої, Наді треба бути сильною і здоровою.

Список із 35 будущих узніков Гааги, винуватих у викраденні Наді, який тиждень тому затвердило Верховне шапіто, діпутати услужліво передали своїм американським заправилам – наябеднічали, значить. В списку, який єстєственно возглавив Хуйло особисто, много ліц прекрасних, за якими давно тюряга плаче. Єсть там і слєдоватєлі, і судді. Жаль, шо навпроти фамілій нема фотографій –там такі отвратітєльні рожі, просто любо-дорого глянуть. Число відвідувань сайту ВРУ резко возросло, відімо многі в Росії сильно інтєресуються, чи не попали вони в той список. Дід надіється, шо “список Савченко” откритий і в нього можна буде легко вносити і хвамілії кремльовських пропагандистів і “дохторів”. А кстаті, де наші дохтори, які оглядали Надю? Нада добиваться, щоб медичний догляд за нею був під професійним контролем українських лікарів.

Многі зараз обсуждають резонансне інтерв’ю бувшого совецького разведчика, а нині респектабельного американського бізнесмена Юрія Швеця, який наговорив про Хуйла много всякого інтєресного, розказав про реальний розклад сил у світі, пнув хунту і вообще – досталося всім потрошку. Інтєресне інтерв’ю, дід рекомендує почитать. Але! Але сільська аналітіка рекомендує підходити до всього спокойно і розважливо. І особливо обережно, коли тобі розказують, що якато складна проблема має просте вирішення.

В інтерв’ю отой Швець, например, каже, шо варто Обамі підписать всього дві бумажки і Росії гаплик. Бумажки оті – дозволи на експорт із США нафтопродуктів та скрапленого газу. Другий простий рецепт, який пропонував Швець – нада було найнять професійних воєнних найомніков, які б обійшлися Україні в ціну двох танків, і спокойно пить кохве, пока професіонали зроблять свою справу. При чому, Швець не скриває своєї фінансової заінтєресованості в такому контракті.

Дід зразу скаже, що ні перша, ні друга пропозиція Швеця не є такими простими, як він про них каже. По-перше, тому, що різкий обвал цін на углєводороди чреват сложнєйшими кризовими явищами в світовій економіці, де все взаємопов’язане і світ би просто був не готовий платити слішком високу ціну за втихомирення якогось Хуйла. Будем перед собою чесні – для більшості світу, шо Україна, шо Ємен, шо Сірія дето чорт знає де, і ніхто не буде терпіть карколомні убитки лише тому, шо десь там в степах стріляють і хто-то там гине. Тому мірова закуліса совершенно правильно чинить, удушаючи Хуйла постєпенно, медлєнно і не без нєкоторого естетичного наслаждєнія. А друга пропозиція – найнять найомників – слішком попахує авантюрою. З непередбачуваними далєкоідущими послєдствіями без гарантованого успіху. Тому дід так собі думає, шо отой неназваний представітєль хунти, який отказався заключать контракт, вчинив правильно.

А в остальном прочем Швець розказує правильні речі, які майже полностью совпадають з тим, про шо уже скоро рік розповідає дєдушка, спираясь на стрункі закони сільської аналітіки. Хотя, возможно, з боку Швеця це ловкий рекламний трюк – розказувать правильні речі, а потом раз – і загорнуть в них своє комерчеське прежложеніє. Но в любому случаї його реклама грамотна і своє комерчеське предложеніє він загорнув у правдиву обгортку. Почитайте на досуге.

Прав Швець і в тому, шо Хуйло посредственне чмо, яке ніколи не рішиться на ядєрний конфлікт з Америкою, но тріпать нерви світові периодичними воєнними наступами на сході України вполнє може. Для того він і согнав туда купу військ, які сидячи без діла постєпенно разлагаються. І їх нада або кидать в бой, або вертать в місця постоянної дислокації. Зараз в зоні АТО ми наблюдаєм очередну актівізацію руссо-фашистських подраздєлєній, що дуже схоже на псіхічеську атаку. Бо подла хунта, по мнєнію Хуйла, по наущенію Америки і лічно Обами не сильно старається виполнять мінські соглашенія. Як далеко піде победун Хуйло на цей раз – побачим. Но нам обіщали, шо порох держать сухим. Наблюдаєм. Але наблюдаєм не просто так, а активно допомагаючи Армії.

Об’єктивно смисла розжигать очередну гарячу фазу войни в Хуйла зараз нема, йому би нада буть паінькой, шоб Запад смягчілся і возможно дав йому нєкоторі послаблєнія. Зараз в Європі і світі заворушилися разнообразні противники санкцій і це так завжди буває, як тільки на сході України относітєльнє затишшя. Но як тільки возобновляються бої, умиротворителі Хуйла тут же затикаються, Запад змикає ряди, санкції ужесточаються. Не нада би Хуйлу раздражать Запад, особенно в канун літніх видпусток. За іспорчений літній відпочинок мірові лидери можуть сильно осєрчать. Но коли це Хуйло дружив со здравим смислом?

Дід так же, як і ви наблюдає за пожаром в Чорнобильській зоні. Отвлєкаясь від сіюмінутних собитій, дід вспоминає “Гетику”, написану Йорданом ще півтора тисячі років тому. У якій серед іншого розказується якого жаху натерпілися племена готів мандруючи Прип’ятськими болотами. Про існуючі там природні аномалії було відомо з давніх-давен тому не случайно автор плану “Барбаросса” Фрідріх Паулюс предложив розділити наступаючі на СССР армії вермахту на групу “Північ” і групу “Південь”. Шоб не повторять ошибки готів і обійти оті кляті Пінські болота з півночі і з півдня. Совецькі ж вожді “Гетику” читали неуважно, досвід вермахту не врахували і гупнули ЧАЕС прямо посреді отой зони. Дід так соби думає, шо впредь нічого в тих місцях будувати не треба, но в будущем варто було би створити Парк екстремальних развлєченій, куди як мухи на мед злетілись би любителі екстріма з усіх куточків планети, шоб посостязаться із снорками, вижигатєлями і контрольорами, привозя в Україну звонкую монету. В об щем дід би совітував на любу проблему дивиться з точки зору – а як на цьому заробить? Меркантільно? Возможно. Але весь цивілізований світ так робить, чому не можна нам?

Всьо, ліміт часу в діда закінчився, нада работать. Работать не хочеться, хочеться бігати й стрибати, заніматься спортом і подорожувати. В общем, хочеться на пенсію.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю і всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії, активно займаємся спортом та читаєм repka.club.
І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січас!

Свирид Опанасович