Корупційні крадіжки можуть схвилювати позачергове пленарне засідання Ради

0
104

Наступного четверга – позачергове пленарне засідання Ради.

Питання – дуже серйозні і стрьомні: приватизація держпідприємств, податковий кодекс (капут малому бізнесу), і навіть відродження грального бізнесу (вдаримо пилесосом по майну ігроманів). Ну і чудовий подарунок українцям на Новий Рік – закон 3628 під умовною назвою «ми умиваємо руки від ваших проблем». Більшість соціальних пільг багатодітним, чорнобильцям, дітям війни і ще десяткам категорій держава відмовляється гарантувати і перекладає на місцеві бюджети за наявності коштів (отака вам децентралізація), плюс продовжується дія купи тимчасових заходів типу невиплат пенсій працюючим пенсіонерам і т.п.
Пропонується всі ці рішення прийняти швидко і з порушенням половини статей Закону про регламент. Законопроекти внесені лише 11-14 грудня, тобто комітети їх по-нормальному розглянути не зможуть, науково-експертне управління аналіз не проведе, право депутатів внести альтернативні законопроекти буде проігнороване. Більше того, будуть пропозиції голосувати по скороченій процедурі, одразу в цілому з голосу і так далі. Байден поїхав, і тепер «Це наша корова, і ми її доїмо!» В четвер пленарний зал параменту буде схожий на казино, причому виграти може кожен присутній. За рахунок відсутніх у залі малих підприємців, чорнобильців чи сімей ігроманів.
При такому дерибані природньо що будуть щоденні бійки на склянках, букетах і піарах. Як казав класик «тому що всіх багато, а всього – мало, і всього на всіх не вистачає».
По-хорошому по кожному пункту треба пару місяців консультацій з цільовими групами, обрахунків, моделювання, розяснення. Натомість будуть лозунги, «голосуй бо все пропало», «так треба для МВФ», «хто проти уряду – той за Путіна».
Зменшення корупційних крадіжок хоч би на 30% дало би змогу не лише виконати всі соціальні зобовязання держави, а і включити їх індексацію.

Ігор Попов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here