Мовчання президента спровокувало скандал на засіданні Національної ради

0
67

Ексцес Саакашвілі

Те, що сьогодні сталося на засідання Нацради реформ, – наслідок мовчанки Порошенка.

Ще 6 грудня, після того, як Саакашвілі публічно звинуватив Яценюка у покриванні корупції, Петро Олексійович мав відреагувати на слова одеського губернатора.

У який спосіб?

1. Звернутися до Генеральної прокуратури і Національного антикорупційого бюро з проханням перевірити оприлюднені Саакашвілі факти.
2. Публічно закликати Саакашвілі або утриматись від публічних звинувачень на адресу голови Кабінету міністрів, або надати докази корумпованості Яценюка.
3. Публічно підтвердити, що і сам президент і член його команди – Саакашвілі, є прихильниками парламентської коаліції у тому форматі, у якому вона існує нині.
4. Запевнити, що президент і прем”єр – одна команда.

Утім, Петро Олексійович цього не зробив. Міхо зрозумів натяк по своєму: він на правильному шляху до перемоги над Яценюком.

І що б тепер не говорив Порошенко, це немає вже ніякого значення. Гра проти Яценюка була спровокована і заохочена ним. А з Саакашвілі стався звичайний ексцес виконавця. Він почав перегравати. Його ніхто не зупив. І, певно, не зупинить.

Ми у війні. Жорстокій. Внутрішній. І непередбачуваній. Самій безглуздій і нерозумній.

Для Порошенка 14 грудня 2015 року – початок кінця президентства. Дивно, як за півтора року Порошенко перетворився у Ющенка.

Сергій Руденко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here