Гризлов не допоможе Росії ухилитися від виконання Мінських угод

0
94

Путін призначив екс- спікера Держдуми РФ Гризлова представником в Тристоронній контактній групі в Мінську .

Чомусь відразу згадала грудень 2008 , візит невеличкоі парламентськоі делегаціі до Москви. Держдума РФ. Спікер Гризлов зустрічається з нами і раптом починає гуляти желваками і скрежетати зубами, завляє: ” интеграцию Украины к НАТО мы расцениваем как предательство национальных интересов России” . Тодішній спікер Литвин, Королевська від ” Батъківщини”( як хто забув, то вона була звіздою ” Батьківщини” ), Сімоненко і Дейч починають дружно кивати головами і говорити, що ми нікуди не інтегруємося.
Я ім жорстко спортила ту малину, звичайно, заявивши, що прошу поваги до нашоі делегаціі і що ми маємо дбати про національні інтереси Украіни, бо є украінськими політиками. Що ми як украінські політики будемо виконувати украінське законодавство, прийняте, до речі, за прем’єрства Януковича і президенства Кучми і тому будемо інтегруватися в НАТО. І не треба нам погрожувати. ( тут інші члени делегаціі почали царапати мене за руки а Гризлов продовжував грати желваками ): Цікава вийшла зустріч, йшлося про ще кілька тем…, зокрема, про Голодомор… Мої ” колеги” по делегаціі, принаймні, троє ( Дейч, Сімоненко і Королевська) намагалися підтримати позицію Росіі, що то була нєпогода…
це я до чого – Росія ніколи не приховувала свого ставлення до Украіни як до васала, і на жаль, п’ята колона в украінському політикуму, що тому сприяла , була надзвичайно потужною.
Сьогодні також паралельно читаю на деяких сайтах чисту маячню про якісь таємні мінські тексти і здачу Украіни… Друзі, в Мінську Украіну ніхто не здає, навпаки, маємо чіткі і жорсткі директиви: відстоювати національні інтереси, захищати украінців. І кого б не призначив Путін, наша позиція буде незмінною: Росія має виконувати мінські домовленості і піти геть з Украіни!

Ірина Геращенко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here