ГПУ визнала поразку в боротьбі зі своєю корупцією

0
66

Генпрокурор Віктор Шокін затвердив структуру Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань для виявлення фактів корупції всередині ГПУ.

При цьому відповідальним за її створення було вдруге призначено заступника генпрокурора Давід Сакварелідзе, а керівником Максима Мельниченка.

Очевидно, що пан Давід вдруге вступив в одну і туж річку. Адже ще в березні цього року ГПУ анонсувала про створення такої Генінспекції і призначила грузинського реформатора куратором її створення. В кінці травня Давід Сакварелідзе навіть представив першу очільницю Генінспекції Ірину Діденко. Вона запевнила, що штат підрозділу вже набраний і розслідування кримінальних проваджень щодо співробітників прокуратури почались. Хоча конкретні прізвища корумпованих прокурорів так і не називались.

Вочевидь, Геніспекція не виконала покладені на неї функції. Кількість кримінальних справ проти прокурорів, які доведені до судів, мізерна. А справа так званих «діамантових» прокурорів Шапакіна і Корнійця фактично спущена на гальмах, при цьому злочинці в погонах спокійно розгулюють на свободі. Суспільство взагалі не почуло від Ірини Діденко жодного звіту про свою роботу, а за півроку роботи Генінспекції ГПУ навіть не спромоглась виробити положення, яке б регулювало її діяльність взагалі!

Ще в березні цього року в прямому ефірі ток-шоу Савіка Шустера я задав Давіду Сакварелідзе конкретні запитання. Наприклад, чому ГПУ не звільняє з посад прокурорів, які системно і цинічно порушують закон. Мова йшла про прокурора Львівської області Романа Федика щодо якого є більше 140! рішень судів, які встановили протиправність його дій та бездіяльності в кримінальному процесі. Федик відпускав злочинців, судив невинних, не реагував на заяви громадян про злочини. Давід Сакварелідзе попросив трохи часу щоб розібратись в ситуації і навести лад в прокуратурі.

З цього часу пройшло 9 місяців! Проте дитя нової європейської прокуратури на жаль так і не народилось. Замість цього ми знову чуємо заяви про чергову «нову» інспекцію і її «принципових» керівників, а віз і нині там. Тут згадується вислів з байки Івана Крилова «А вы, друзья, как ни садитесь, все в музыканты не годитесь!»

Віталій Купрій

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here