Бронетанковий завод розповів про навмисне псування військової техніки

0
130

Тільки що відвідав Житомирський бронетанковий завод.

Цей завод займається ремонтом різної бронетехніки окрім танків. Дуже важливій візит.

Керівництво заводу та технічні працівники розповіли мені про те, з якими пошкодженями приходять до них БМП, БТР, БМД, БРДМ, тощо. Зрозуміло, що найбільша кількість проблем, пов’язана з безпосередніми ураження снарядами, осколками, кулями. Мене сумно вразила картина попадання міни в башню БМП – вірогідно, що були жертви.

Проте, на думку ремонтників, виникнення частини проблем з бронетехнікою, пов’язане з банальним невмінням війскових з нею поводитись. Навіть зафіксовані факти саботажу, коли в зоні бойових дій навмисно “перекусувався” джгут електродротів і в масляну систему вкидалися 2 сирих яйця, які при нагріві згортались і блокували змащення двигуна.

Керівництво заводу повідомило нас про багаторівневий процес прийняття в експлуатацію відремонтованої техніки: іспити на комп’ютерах та полігоні, відділ технічного контролю, військова прийомка пердставниками Міністерства оборони і наприкінці техніку перевіряє представник військової частини, куди вона прямує.

Окремим обуренням з боку трудового колективу було те, що, не зважаючі на гучні корупційні скандали з попереднім керівництвом і публічна обіцянка Петра Порошенка притягнути винних до відповідальності, жодна кримінальна справа проти обороноздатності України до сиї пір не розслідувана.

Я готую депутатське звернення військовому прокурору пану Матіусу з вимогою надати відповідні пояснення.

Віталій Купрій