Адвокатура як частина злочинної судової системи

0
96

Мабуть найвідоміший і найгучніший приклад адвоката який працював проти свого клієнта дав ще в совєцькі часи Віктор Медведчук “захищаючи” відомого поета і дисидента Василя Стуса.

Як відомо Медведчук в судовому засіданні просив для свого підзахисного Василя Стуса якнайсуворіше покарання в результаті чого дисидента було замордовано більшовицьким режимом в мордовських таборах а в його ” захисника ” почався шалений кар’єрний ріст.

Звичайно зараз в часи хоча б формальної демократії подібний до Медведчукового виступ адвоката в процесі неможливий а особливо, якщо цей процес носить політичне забарвлення. Натомість коли ми говоримо про тотальну корумпованість суддів то мусимо пам’ятати, що переважна їхня більшість бере хабарі за ті чи інші рішення виключно через адвокатів. Відповідно адвокат який носить хабарі стає гвинтиком злочинної судової системи адже в процесі і в тому числі політичному цьому адвокату буде незручно боротися чи хочаб змагатися з суддею та прокурором з якими його пов’язують корупційні зв’язки. Як наслідок такий адвокат розігрує спектакль по захисту свого клієнта і той залишається за ґратами по бажанню прокурора не зважаючи на відсутність чи ступінь вини. В той же час адвокат пов’язаний корупційними зв’язками з суддями та прокурора виступає захисником останніх від праведного гніву родичів, друзів та прихильників ув’язненого. Особливо актуальні такі “послуги” адвоката в політичних процесах коли неправомірне рішення суду часто викликає бунт присутньої громади. Коли вмовляння не діють ці “адвокати” пропонують припинивши бунт наступного дня пікетувати ну наприклад Генпрокуратуру. А там пікетуй не пікетуй, всерівно отримаєш…

На жаль навіть на 25 році Незалежності адвокатура країни вмонтована в злочинну систему кривосуддя. І коли ми говоримо про повне 100% перезавантаження судової гілки влади то водночас мусимо говорити і про тотальну переатестацію та відповідне оцінювання громадою адвокатів. Це питання зараз надзвичайно актуальне ще й тому, що люстрація та реформування силових відомств виштовхують в адвокатуру величезну кількість корумпованих прокурорів, міліціонерів, суддів, митників, СБУшників, податківців.

Для справедливості слід відмітити, що в країні останнім часом значно зросла кількість чесних і порядних адвокатів які ставлять справедливість та інтереси захисту клієнта понад усе. Саме ці адвокати абсолютно безкоштовно і самовідвержено защали учасників Революції Гідності а зараз захищають новітніх політв’язнів. Саме з цими захисниками має бути пов’язане майбутнє української адвокатури а не тими хто звик працювати у тісному корумпованому зв’язку з прокурорами та суддями

Ігор Мосійчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here