Зміни до Конституції намагаються "продавити" у парламенті

0
174

Спікер парламенту Володимир Гройсман готовий до змістовних дискусій з противниками внесення змін до Конституції в часі війни.

Пане Гройсман ми також готові до дискусій але виключно з питання повноважень так званих префектів.
На нашу думку повноваження префектів якщо ми дійсно говоримо про децентралізацію а не узурпацію мають бути звужені до контролю над рішеннями місцевих органів влади які стосуються територіальної цілосності і суверенітету країни.

В той же час питання особливого статусу Донбасу не може бути а ні предметом дискусії, а ні домовленостей. В цьому питанні компроміси категорично неможливі і воно має бути виключене з проекту змін до Конституції. Тільки такий крок президента і його команди може відкрити шлях до діалогу в парламенті і за його межами.

А поки, що говорячи про діалог і дискусії спікер Гройсман скликає попередньо на 31 серпня позачергове засідання парламента на якому планується продавити зміни до Конституції які передбачають особливий статус Донбасу.
Я ж в свою чергу звертаюсь до українців, всіх людей доброї волі прийти 31 серпня під парламент і не допустити ґвалтування Конституції в часі війни на догоду Путіну

Ігор Мосійчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here