Вибори стануть для українців складним випробуванням

0
91

І про місцеві вибори.
Тут все дуже просто – варто забить на всю рекламу й довіритись своїм знанням місцевих еліт чи політично/громадсько активних мешканців вашої громади. А, ви взагалі ніхрена не знаєтесь у цих розкладах навіть у власному місті? Вітаю, можете ставити у паспорті штамп “безвідповідальний громадянин”).
Скажете “у місті/селі/районі немає нормальних активістів, а на бордах одні уйобки!”. Ноуп. Завжи є групка вмотивованих і достойних вашого голосу осіб. Просто ви їх не знаєте, бо не напрягались і не шукали – і це знову ваші, блять, проблеми й відповідальність. Так само як і проблема партій – донесення програми та списків кандидатів до громад.

Але це ліричний відступ. За яку/які партії/кандидатів голосувати?
Мої критерії такі:

1) не набрали у списки екс-регіоналів/комуністів;
2) мали послідовні проукраїнські погляди І ДО РЕВОЛЮЦІЇ. Це дуже важливо, оскільки звучать абсурдні заклики обнулити історію політики і почати з чистого листа – з лютого 2014-го року. Ні, фелла, йдіть нахуй, ми пам’ятатимемо все;
3) не стали черговою присоскою на обвислих жопах олігархів. Будь-яких олігархів, бо проукраїнських олігархів не існує в принципі;
4) обіцяють реалізувати реальні пункти своєї програми, а не воскресити Наполеона і поставити на чолі ГШУ;
5) не набрали у кандидати бомжів, блядів і випадкових людей. Мала і згуртована команда однодумців – завжди краще збориська недалеких балаболів;
6) мають чітку програму дій, зав’язаних на господарці та гуманітарному аспекті розвитку міста, а не їбуть мізки валом безсенсовно використаних рекламних площ.

І ще кілька важливих фільтрів:
1) Перелік партій, які прокололись гнилими рожами регіоналівських дегенератів, мабуть бачили всі: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1092927597398685&set=a.194661423891978.49232.100000443657938&type=3&permPage=1.
2) Про нову виборчу систему, “нові” партії та ще кілька важливих нюансів:
https://www.facebook.com/ukrpravda/posts/1222261737788484

Критерій нові-старі вважаю провальним і надто суб’єктивним, бо десятки моїх хороших друзів давно в політиці і тримаються у цьому багні більш ніж пристойно.
За останній місяць близько півтори сотні моїх друзів змінили аватарки на шитоподібні – всім вам бажаю перемоги і можливості спробувати себе у якості депутатів. Я би задовбався тегати усіх вас ))).

Депутатство – чудовий шанс побачити, з якого ти тіста – чи годишся для служіння громаді й захисту її інтересів, чи маєш для цієї роботи хист і чи втримаєшся над прірвою розчарування і спокус.

В будь-якому разі, якщо Порошенко і нинішнє скликання парламенту не вирішать нас наїбати – відносно скоро відбудуться перевибори місцевих рад, акурат після завершення децентралізації. А ця кампанія – проба сил для новачків і тест на дорослішання для українців. Чи навчила Революція Гідності нас бодай чомусь? Скоро побачимо.

В будь-якому разі я за максимальний приток нових кадрів у ради всіх рівнів – ветерани російсько-української війни, волонтери, активісти Революції, заряджені студенти, успішні підприємці та амбітні ідеалісти-мрійники. Все краще, ніж існуючі зараз кадри. Можливо ці вибори народять кількох Андервудів українського розливу чи дадуть новому поколінню українців почати сходження на політичний Олімп – все у руках виборців).

Роман Кулик

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here