Владну верхівку для українців підбирають за принципом подібності до архетипів

0
90
Побачив цей колаж і збагнув те, про що давно думав не лише я, а цілі полки моїх знайомих: усіх “очільників держави” нам відбирають за принципів глибоких архетипів. Насправді ніхто з тих, хто стоїть на самій верхівці ієрархічної піраміди, не є незалежним. Його висувають колегіальними зусиллями, як це було зрозуміло ще у грудні 2013 року.
 
Блогери давно підмітили антропологічну та, можна сказати, архетипічну подібність головних кровосісів країни.
Янукович багато в чому зовні подібний до Порошенка. Яценюк – на Азірова. Шокін на свого друга Пшонку, а Геращенчиха на Германшу.
Я давно говорив, що Шокін – копія карикатурних образів з “Перцю” 60-70 рр., у яких змальовували типових совкових чиновників. І Шокін є не просто шамраючим мурлом, яке безпробудно бухає за бюджетні гроші. Він є звичайним виплодженням старого совка, продуктом епохи загниваючого соціалізму, якого через старі кримінальні зв’язки винесло на самий верх управління державою. Тому нічого незвичайного немає у тому, що старий кедебіст із типовим безликим обличчям совка керує важливою функцією держави.
 
Те ж саме і з Яценюком. Як бачите – він навіть зовні подібний до Азірова, тільки у молодості. Причина цьому проста: одне середовище (совкових пристосуванців; як зізнавався Арсен, свій перший лям баксів він “заробив” у 21 рік! Як за цієї системи без етнічно-кланових зв’язків можна заробити такі гроші без страху бути убитим бандитами або мусорами?), один тип мислення (вигадати схему розкрадання, та так, щоб у правдоподібність її повірили лохи в Україні та Європі), одна “історична спадщина” (“дєди” цих особин “воювали” на ургенчському фронті під час ІІ Світової, і розкрадали національні багатства). Нині ж вони надумали собі, що мають право спадково керувати багатомільйонною нацією.
 
У цьому кодлі, як бачимо, діє принцип “святе місце пустим не буває”, тобто навіть місце одіозної Ханни Хєрман зайняла напівбожевільна Іреша Гєращенко. Навіть медійний імідж її максимально наблизили до Ханьки. Мабуть такі звички і установки походять не лише від стилістів владної верхівки. Ввважаю – це розроблена уява про архетипи українців, які насаджують і закріплюють зверху. Саме так, на їх думку, сприймають владу.
 
У зв’язку з цим виникає питання: хто саме, які верстви населення українців саме так бачать свою владу? Я переконаний, що це образ влади саме для тих самих пристосуванців, на яких спирався совок. Адже нормальні українці усі вказані карколомні образи відкидають і демонізують їх. Відтак, згадані “архетипи” були розроблені і відшліфовані саме для люмпен-совків, “біомаси” полувати-вишивати, яка звикла, що за неї думає партія, а влада живе своїм, самостійним життям, до якої “шаріковим” та їм подібним немає місця.

Сергій Вакула
образи політиків

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here