Влада вимушує українських моряків йти на чорний ринок

0
96

З чого треба починати ранок?
З зарядки!, подумав я і о 7:30 ранку пішов на вул. Успенську, 4, м. Одеса, аби особисто пересвідчитися, як видають паспорти моряка.
Постояв в черзі, попитався скільки, як довго, чому?
І зайшов до керівництва в гості, так би мовити, для чоловічої розмови віч-на-віч.
Спершу не впізнали, що добре, а коли представився, “радості від зустрічі зі мною не було меж”.
Проблема з чергою існує, зараз у ній 1000 людей.
В першу чергу, через те, що доблесне СБУ місяцями не надає відповіді, чи претенденти на паспорт не є носіями державної таємниці і чи не були засудженими. От як можна місяці відповідати??? Це питання 1 хв: є людина в базі або немає. От чесно, якби СБУ чи прокуратура так купувала особисті лексуси чи вілли – всі б вони досі жили в хрущовках і їздили пішки.
Постараємося якнайшвидше врегулювати і взагалі виключити цей архаїзм з переліку вимог.
Друга проблема – з бланками. Зідзвонилися одразу з замом міністра Юрієм Васьковим: він про це знає, вже дав кожному чарівного копняка – бланки з’явилися.
Але, проблема з відповіддю правоохоронців і дефіцит бланків одразу породили чорний ринок. Начебто ходять ділки, ненав’язливо пропонують “допомогти”.
Одеська капітанія запевнила, що в їх лавах таких немає. Побачимо…. Сподіваюся, й на інші порти лише наговорюють. Чи?
З цим будемо розбиратися окремо теж.
Моряк, який йде у плавання, залишає свою сім’ю на місяці, приносить гроші державі – повинен від цієї держави отримувати максимальне сприяння і комфорт. А не проблеми і грубощі на пустому місці.
Дивує також інше: ти державний чиновник, у тебе чітке коло обов’язків. От чому кожне питання необхідно виносити ледь не на рівень Президента, збурювати людей, компанії, зривати контракти. І все через те, що декілька мудаків не можуть домовитися, нажертися чи накрастися???

Володимир Омелян

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here