Індексацію зарплат та пенсій більше не можна відкладати

0
117

Радикальна партія вимагає від уряду суттєвого підвищення зарплат, пенсій і стипендій на фоні зниження податків

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що РПЛ наполягає на невідкладному підвищенні мінімальної заробітної платні з 1218 грн до 3000 грн, адже її розмір переглядався ще у 2013 році, коли долар був трохи більше ніж по 8 грн, а не по 22 грн, як сьогодні. При цьому запропоноване у бюджеті на 2015 рік підвищення з 1 грудня мінімальної заробітної платні на 160 гривень жодним чином не вирішує проблеми безпрецедентного зубожіння українських громадян. Одночасно пропонується зменшення єдиного соціального внеску (ЄСВ) та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) до 15%, як це передбачалося раніше ініційованим Радикальною партією законопроектом 2576, який був прийнятий парламентом, але ветований Президентом. Третьою вимогою Олег Ляшко назвав індексацію пенсій та стипендій з урахуванням інфляції.

Цей законодавчий пакет, на думку його ініціаторів, забезпечить належний соціальний захист населення, зниження податкового тиску та реальну детінізацію оплати праці в Україні, а також відновлення економічного зростання за рахунок підвищення купівельної спроможності населення.

“Тільки такі радикальні кроки здатні змінити траєкторію економічного розвитку країни вже цього року, забезпечити мінімально прийнятний рівень доходів громадян та створити реальні передумови вивільнення підприємницької ініціативи. Ми пропонуємо уряду та фракціям коаліції підтримати наші ініціативи” – заявив Олег Ляшко.

Заступник лідера РПЛ з економічної політики, голова Комітету ВР з питань промполітики та підприємництва Віктор Галасюк відзначив, що ініціатива Радикальної партії є економічно обґрунтованою, оскільки “одночасне радикальне, практично вдвічі, зменшення фіскального тиску на заробітну платню дозволить вивести “з тіні” значну частину нелегальної зарплатні, яка за різними оцінками сягає від 200 до 300 млрд грн, що складає більше половини офіційного фонду оплати праці. Підвищення мінімальної заробітньої плати з одночасним зменшенням податкового навантаження дозволить суттєво збільшити доходи бюджету і пенсійного фонду та дасть джерела для індексації зарплат бюджетників, пенсій і стипендій”.

Олег Ляшко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here