Важливо консолідувати церкву навколо ціннісних питань

0
385

Про Церкву сьогодні говорять багато. І говорять здебільшого в контексті протистояння політиків або держав. Це актуалізує Церкву, збільшує її суб’єктність, але несе невидимі ризики для християнських ієрархів: невільно опинитися в полоні політичних інтриг.

Саме тому, так важливо консолідувати Церкву навколо питань ціннісних. І сьогодні Митрополит Епіфаній зробив серйозний крок в цьому напрямку, публічно розкритикувавши ЛГБТ-пропаганду.

Важливо акцентувати на його словах: “нав’язану Заходом”. Вони варті окремої уваги, адже вони правдиві. Коли публічні особи ховають голову у пісок, у тому числі представники націоналістичного табору, сподіваючись на ефемерну милість з боку так званих єврооптимістів, їх агентів та лобістів, заява Епіфанія виглядає сміливо.

Від себе хочу звернутися до священників та вірян: не бійтеся, не ховайтеся від цієї загрози, вона значно небезпечніша ніж здається. Українська Церква не повинна бути провінційною, а має сміливо реагувати на виклики світового масштабу. Адже, від християн залежить багато.

Молимося за єдність Церкви та хоробрість її служителів.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here