Урядові рішення загрожують стабільності держави

0
64

За останні два тижні керівники центральної влади України (Президент, Уряд, Верховна Рада) здійснили ряд невірних стратегічних кроків, які призведуть до дестабілізації ситуації в країні, послаблять позиції України на міжнародній арені та не дозволять припинити війну і забезпечити успішний мирний процес.

Зокрема, не відпрацьовані конкретні механізми реалізації мінських домовленостей з форматом учасників лідерів Нормандської четвірки, що дозволяє Росії «заморожувати конфлікт» та провокувати нові збройні протистояння.
Прийняття законів щодо історичного минулого України та СРСР в такий складний період породжує нові протиріччя в суспільстві, протистояння в регіонах, активізує діяльність екстремістськи налаштованих організацій та окремих громадян.
Урядові рішення, щодо необґрунтованого підвищення цін на ЖКХ, газ, електроенергію, продукти харчування, ліки – без відповідних підвищень заробітної плати, пенсій та компенсацій вже призвело до масових збурень серед населення, масштаби яких протягом найближчих місяців будуть тільки наростати.
Невиважені дії влади і правоохоронців щодо протесту шахтарів вже зараз можуть послужити «детонатором» масових виступів та поставити під загрозу стабільність в державі.
Визначені фактори, поєднані з зовнішніми посяганнями, реально загрожують стабільності та безпеці держави.
Все це потребує негайних професійних і політично виважених дій влади по виправленню допущених системних прорахунків та виведення країни з кризи.
Зі свого боку готовий запропонувати конкретні заходи щодо комплексного врегулювання кризової ситуації в країні.
Акцентую також увагу на недопустимості незаконних дій проти громадян України.
Відповідальність – юридична, моральна та історична буде на тих, хто діяв і діє проти власного народу!

Микола Маломуж