Українські ЖЕКи мають збільшити робочий час

0
81

До депутатських слухань Київради, які відбудуться 26 травня, запропонував на обговорення два питання.

Перше – зміна графіків роботи ЖЕКів, районних управлінь соцзахисту та інших установ, які надають послуги населенню.

Майже всі бюджетні установи сьогодні працюють з 9.00 до 18.00, а є ще перерва на обід і неприйомні дні. В окремих ЖЕКах взагалі приймають по 3-4 години на тиждень, і тільки в робочий час по будням.

І це при тому, що зараз маємо черги на перевірку лічильників, проблеми й питання з оформленням субсидій, карток киянина тощо. А тепер додамо до цього літню спеку, щоб наші пільговики мліли в чергах під кабінетами! Працюючі ж кияни мусять втрачати під дверима в кабінет щонайменше половину робочого дня.

Словом, виніс це питання, аби в результаті обговорення були дані доручення щодо збільшення прийомних годин, особливо ввечері та в суботу. Натомість ніхто не заважає рівноцінно зменшити тривалість робочого дня працівників відповідних установ у «непікові» дні й години? Також допоможе вирішити цю проблему запровадження електронних черг, в тому числі і за записом по телефону.

Друге питання, яке прошу порушити і розробити механізм його вирішення – самочинне будівництво. Сьогодні, за підрахунками активуРАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА, таких забудов у Києві щонайменше півтори сотні. Об’єкти різні: від МАФів до багатоквартирних будинків, але суть скрізь однакова – зводять без жодних документів на комунальній землі. Далі через рішення корумпованих судів визнають за собою право власності на ці об’єкти і ще й просять у Київради оформити у власність захоплені земельні ділянки. Через такі схеми місто втрачає і орендні платежі, і самі земельні ділянки, які можна було б продати. Словом, це мільйонні (а то й мільярдні!) збитки щороку.

Проблема самочинного будівництва відома і владі, і міліції, і прокуратурі, але вона наскрізь просякнута корупцією, тож вирішити її можна тільки системними змінами законодавства на місцевому та загальнодержавному рівнях. Відтак запропонував винести таке питання на депутатські слухання, аби відпрацювати механізм розв’язання цього Гордієвого вузла.

603744_710083132451165_3572377607923885410_n

Олександр Вовченко