Україна поступово опиняється у міжнародній ізоляції

0
88

Україна на жаль попадає під нову хвилю невтішних міжнародних новин.

На зустрічі в Сочі Керрі частково розміняв Україну на Сирію. Американці бачать безперспективність очікування успішної історії в Україні, і в той же час Росія готова їм підіграти в Сирії, провести зміну режиму Асада. Риторика Держдепу невтішна щодо політичних керівників Украіни, якщо так піде далі, то скоро з’являться натяки і на зміну режиму в Києві ( прості рішення складних проблем). Залишається сподіватися на швидке закінчення сирійської історії і що після цього наші американські друзі забудуть про надану Кремлем послугу.
Сьогодні в Берліні канцлер Меркель озвучить Президенту України непристойні пропозиції щодо виконання Мінських угод – а саме, введення елементів федералізму у конституційний процес та проведення швидких виборів на Донбасі ( без реального контролю з боку Києва). Саме тому засідання Конституційної комісії перенесене на п’ятницю 15 травня.
Переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу затягуються, квазіприватні кредитори вимагають пільгової участі у приватизації та посилення впливу на кадрові призначення.
За тиждень у Ризі на саміті Східного Партнерства Україна не лише отримає відмову у безвізовому режимі, тональність політичної резолюції може бути песимістичною і для загальних європейських перспектив.
Відносини з Китаєм та Ізраїлем також погіршилися після політичних заяв, і тепер інвестиції та беспілотники відкладаються до нових віників.
Посилення міжнародної ізоляції Украіни вимагає покладатися лише на власні сили. І треба щось міняти у власній політиці.

Ігор Попов