У столицю повернуться районні ради

0
87

Райрадам в Києві бути!

За моїм наполяганням, питання про повернення районних рад стояло сьогодні першим в порядку денному постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, де я є заступником голови і представляю Фракція Радикальної партії в Київраді.

Загалом відповідний проект рішення «гуляє» між кабінетами ледь не півроку. Його постійно забалакують, начебто райради повертати потрібно, але «щось» треба доопрацювати. Найбільше противників рішення серед керівництва райдержадміністрацій, адже контроль за їхньою діяльністю з поверненням райрад значно зросте, та й самі адміністрації, очевидно, трансформуються у виконкоми районних рад.

Проект рішення закріплює повернення 10 райрад з мінімально можливою за Законом кількістю депутатів – від 46 до 54 залежно від кількості жителів району.

Ідея повернення райрад була підтримана абсолютною більшістю киян – для цього в кожному районі проводили громадські слухання. Крім того, передача влади на місця прекрасно вписується в концепцію децентралізації.

Словом, сьогодні опоненти цього проекту рішення вже навіть не намагалися шукати контраргументів і рішення було підтримане бюджетною комісією. Відтак, Київрада може розглянути питання про повернення райрад вже на найближчій сесії.

Олександр Вовченко