Церкви часто залишаються без представників їхніх інтересів на місцевому або державному рівнях

0
68

Вчора я мав зустріч з отцем Василем, настоятелем церкви Святої Покрови в Малині.

Цікаво було почути від нього про практичні проблеми парафії та Православної Церкви в регіоні загалом. Його бачення зміцнення православних парафій полягає в освітніх ініціативах. Абсолютно нормальною практикою для церков є просвітницька діяльність, яка може привнести регіону достатньо, навіть, практичної користі. Люди можуть залучатись до Церкви не тільки на недільних службах, а також відвідувати різні гуртки для зміцнення стосунків всередині спільноти і в місті загалом. Їхня діяльність могла б поширюватись не тільки на рівень парафії, а на загально-суспільний напрямок, як наприклад покращення благоустрою району.

До того ж, однозначно погоджуюсь з отцем Василем в потребі організації християнського виховання для дітей. Натомість подібні пропозиції блокуються на рівні місцевої влади з невідомих нам причин. Є люди, котрі готові вкладати свій час і сили для зміцнення суспільства, але ними чомусь відверто нехтують.

Ми бачимо багато дієвих напрямків допомоги Церкві в регіоні. Особливо враховуючи, що «Традиція і Порядок» вже має відповідний практичний досвід в різних регіонах України. На жаль не так багато християнських громадських організацій в Україні можуть супроводжувати вірян суттєвою допомогою в актуальних питаннях. Церкви часто залишаються без представників їхніх інтересів на місцевому або державному рівнях. Враховуючи, що кількість православних в Україні аніяк не зменшується, а тільки зростає – і кількість представників християн в парламенті має збільшуватись.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here