Симпатії користувачів соцмереж розділилися порівну у конфлікті Авакова та Саакашвілі

0
66

Гаразд, спробую пояснити простими словами ситуацію так, як бачу її я.

Мене навряд чи можна занести до фанів Яценюка чи Авакова, тож. Не так давно показував, що безвізові закони і дерегуляцію ми у ВРУ не могли би прийняти, якби не частина голосів від фракцій, що до коаліції не входять, і, навіть, з допомогою позафракційних – не справлялись. Мені важко уявити, що ми наприймаємо, якщо і з депутатами, котрі підтримують Авакова і Яценюка буде сварка. прогнозую – процес стане, а, натомість, різко виросте ціна голосів ригів, плюс ЮВТ та СП одразу підвищать рівень шантажу у рази вимагаючи то ренту зняти, то відмінити запити у КС тощо, плюс украли та Свобода почнуть вимагати імунітету від слідства і т.д. Тобто, у незалежності від того, подобається вам Яценюк та Аваков чи ні – вони представляють сьогодні також частину людей і значну, котра реформує країну і дає справно голоси за важливі закони у ВРУ.

Ми можемо бескінечно проводити опитування по типу на чиїй ви стороні: Міші чи Арсена, результат буде абсолютно очікувано 90% і більше за Саакашвілі, але це жодним чином не допоможе, якщо словесні атаки спричинять розкол у коаліції. Ціна, яку заплатимо ми всі за те, що одна зі сторін отримає перемогу у вигляді відставки іншої – є занадто високою для країни сьогодні, ми просто її не потянемо. Саме через це я не підтримую атаки Міші у сторону Яценюка, як і не підтримую атаки Яценюка у сторону Міші. Наслідок буде жахливим. Перевибори у сьогоднішніх умовах стануть гарантованою перемогою популістів, реформатори відійдуть у сторону. І все.

Не так давно Юра Луценко писав – ми створили НАБУ, максимально прозоро. Якщо у вас є конфлікти – звертайтесь туди, якщо є кримінал корупція – туди. Ніхто не каже, що за злочини повинен бути імунітет. Доводіть у законний спосіб. Хто ж почне вам перечити, якщо матимете рішення на руках? Але до того, прошу: припиніть недооцінювати вплив на ситуацію в країні один одного, і, головне, припиніть думати, що у цій війні може бути переможець – ні, у сьогоднішніх умовах може бути тільки розкол, переможця не буде.

Припиніть думати, що підтримка медійна є тільки у Міші. Гляньте, як розділились симпатії вчора навіть у фейсбуках. Ймовірно ви не зовсім усвідомлюєте, що і Яценюк, якому скільки б не малювали рейтинг 1% в УП, може абсолютно потужно за себе постояти в інфополі, і Аваков теж. До порозуміння закликаю. Не виносьте срачі, не апелюйте до аудиторії, апелюйте до НАБУ, все туди. Нам ще багато всього прийняти потрібно важливого РАЗОМ. Потім, коли приймемо, будете виясняти, зараз країна занадто слабка, щоб витримати ваші сварки. Дякую, що прочитали.

Богдан Карпенко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here