Студентська боротьба проти корупції

0
85

Випадково дізналася про виключення двох студентів з КНУ ім. Тараса Шевченка Володимира Коваля та Івана Кучерявого.
Студенти заснували проект по боротьбі з корупцією в Університеті Шевченка. Спочатку вони звернули увагу на порушення Університетом законодавства про державні закупівлі, коли одна єдина компанія вигравала торги й поставляла продукти до університетських їдалень протягом шести років. Студенти домоглися припинення договору.
Наступним кроком стала боротьба з корупцією в гуртожитку, де зі студентів вимагали додаткову плату за можливість проживання в гуртожитку. Хлопці домоглися відсторонення від посади заступника декана одного з факультетів, що брав участь у вказаних зловживаннях. Після цього був ще ряд маленьких, але важливих перемог.
Нещодавна хлопців відрахували. Є підозри, що причина відрахування – їхня активна діяльність.
Я не знайома з хлопцями, але коли почула цю історію, захотіла розібратися.
Сьогодні я направила звернення на Міністра освіти Serhiy Kvit з проханням створити комісію МОН для об’єктивної оцінки їхніх знань. Чому я це роблю? Бо знаю, що справедливість має перемагати. І якщо хлопців виключили незаконно, то їм треба допомогти.
Не хочу, щоб ці хлопці розчарувалися на все життя. Нам потрібне молоде принципове покоління, здатне побороти корупцію в державі.
П.С.: а тут знайшла їхнє інтерв’ю:

Ганна Гопко

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here