Шокін готує власних ставлеників на посаду антикорупційного прокурора

0
70

Незабаром на нас чекає добрячий цирк, чудова вистава!

Країна, затамувавши подих, буде спостерігати, як обирають антикорупційного прокурора. Це – ключова людина в усій системі протидії корупції. Саме він буде давати відмашку, якого депутата чи міністра кинути за ґрати, а кого – помилувати.

Наші євродрузі, хороші люди, щиро й наївно вірили, що в Україні на цю посаду можна призначити чесну й професійну людину. Навіть виступали за ухвалення закону, згідно з яким, антикорупційного прокурора обиратиме спеціальна комісія під пильним наглядом громадськості.

Але практика перевершила всі очікування. Віктор Шокін днями призначив свою квоту в члени комісії – чотирьох осіб, на яких тавра ніде ставити. Вочевидь він це узгодив з Банковою, як і всі інші неподобства, які кояться в Генпрокуратурі чи інших правоохоронних органах.

Отже, знайомтеся з «достойниками»: Юрій Севрук – це заступник генпрокурора, який був проти незалежного тестування працівників прокуратури. Наступний – начальник головного слідчого управління ГПУ Юрій Грищенко – безпосередній керівник одного з «діамантових прокурорів» Володимира Шапакіна. Третій, Роман Баліта, коли ще працював у прокуратурі Закарпатської області, то запам’ятався бездіяльністю в розслідуванні саме корупційних справ. Четвертий член – генпрокурорський кадровик Микола Садовий.

За висновком Комітету з питань запобігання і протидії корупції всі вони не мають ані бездоганної ділової репутації, ані високих професійних та моральних якостей.

Європейський посол, пряма й відкрита людина, образився та навіть поширив гнівний прес-реліз: як так можна?! Як можна в європейській країні, а Україна ж – це європейська країна, призначати в комісію з обрання антикорупційного прокурора шахраїв?

Хочу заспокоїти пана Томбінського: інших кандидатів у Віктора Миколайовича та Петра Олексійовича немає та бути не може!

Адже якщо станеться непоправне й антикорупційну прокуратуру очолить чесна людина, приміром, як Віталій Шабунін, то вже за місяць-два наш президент залишиться зовсім без соратників і партнерів. Вони всі до одного підуть по етапу!

Віталій Купрій

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here