Саакашвілі не збирається міняти грузинський паспорт на український

0
55

Голова Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі 17 грудня 2015 року з гордістю опублікував свою американську візу на доказ того, що він вважається в Сполучених Штатах людиною з видатними здібностями чи досягненнями.

Це – робоча віза типу R01.

Звісно, я радий, що український державний службовець такого високого рангу працевлаштований в США. Але не можу не звернути увагу шановних читачів, що опублікована Саакашвілі віза вклеєна в його грузинський паспорт, про що прямо зазначено: Nationality – GEO. Це означає, що міжнародний шахрай Саакашвілі не виконав умову, встановлену Законом України «Про громадянство України», на якій йому було надано українське громадянство: не відмовився від громадянства інших країн і не здав свій грузинський паспорт, яким користується донині.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 9 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» повноваження голови місцевої державної адміністрації припиняється президентом України в разі, якщо буде виявлено факт подвійного громадянства голови місцевої державної адміністрації. Міністерство юстиції Республіка Грузії неодноразово підтверджувало, що Саакашвілі, отримавши українське громадянство й будучи призначеним головою Одеської ОДА, грубо порушив законодавство Грузії й не вийшов з грузинського громадянства. Тепер цю обставину підтвердив сам Саакашвілі, опублікувавши сторінку свого грузинського паспорта разом з вклеєною в нього візою США.

Та обставина, що Порошенко не виконує припис п.2 ч.1 ст. 9 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» й не звільняє Саакашвілі з посади голови Одеської облдержадміністрації є беззастережною підставою для того, щоби розпочати процедуру імпічменту президента України.

Володимир Бойко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here