Реформа ЗНО – єдина успішна реформа української влади

0
94

Бий своїх, щоб чужі боялися.

Тільки чужі не бояться, а тим часом розправляють крила. Тікають чи, можливо, й відкупаються.

Це я про Лікарчука і ЗНО – і інші розслідування. Реформа ЗНО почалася 8 років тому і я вважаю, що поки що це єдина успішна реформа, яку провела українська влада. Яка дійсно дала шанс талановитим дітям вступити до найпрестижніших вузів. Яка змусила оцінювати дітей за знаннями, а не за прізвищами їх батьків.

Моя старша донька добре навчалася в школі. А от ЗНО склала добре, але трохи гірше, ніж ми розраховували- не знаю, чи від хвилювання, чи інший фактор зіграв. Вона була страшенно засмучена. Але це було об’єктивно і я рада, що в неї був перший серйозний урок і іспит з дорослого життя, переконана, який змусив потім краще готуватися вже до всіх інших іспитів.

Я вірю Лікарчуку і боюсь в цій вірі помилитися, бо це буде серйозне розчарування в людині , яку шануєш. Натомість хочу запитати в Гепрокуратури: а що там зі справою Єфремова? А про Королевську і її чудасії і в міністерстві соцполітики (а вона де факто керувала при уряді Тимошенко і Мінвуглем) нічого не чули? А я особисто передавала запит з публічними заявами всіляких казаків- вбивць українців, що вона фінансує терористів. А ще на Луганщині кажуть , що вона і досі має відношення до схем в різних соціальних фондах. Королевська поки що в країні, до речі. Лавринович був кришталево чесним і не використовував службове становище для збагачення членів своєї родини ? Да, що там з розслідуванням по Табачнику? А брати Клюєви почують бодай заочний вирок? Да, Лена Бондарєнко на всіх російських каналах закликає до розколу країни.

Сепаратизм – це вже не стаття Кримінального кодексу? Мій пост не про помсту, я далека від подібного. Але про те, що дуже б хотілося дожити до того моменту, коли я повірю, що злочинці не відкупилися і нестимуть відповідальність за ґвалтування Украіни.

PS . Якщо керівники Центру незалежного оцінювання дійсно порушили закон- нехай відповідають , це без сумніву. Але чекаємо прозорого розслідування, а не мильної бульбашки. А от інші питання по іншим персонам і розслідуванням стоять дуже гостро.

Ірина Геращенко