Позачергові вибори до Ради не вплинуть на ротацію політичних сил

0
97

Розпускати чи не розпускати?

Мабуть прийдеться виходити з кризи з цією Радою і цими персонажами. Контр-еліт на горизонті не видно. Можливо, окремі порядні професіонали, але не готові до роботи у владі команди. Банду Януковича повертати у владу ніхто не дозволить, можливо окремих технократів, які попали під формальну люстрацію, але не політичну команду. Найбільше дискутується нова велика надія України – експати. Проте, заведення американо-грузинськоі команди на перші посади у виконавчій владі виглядає привабливо для окремих романтичних громадян, проте їх швидше можна використовувати як експертів, проектних менеджерів чи «смотрящих» за корупційними органами.
В разі позачергових виборів у Раду ротація буде незначною. Звичайно, замість НФ до парламенту пройде солідна фракція імені Саакашвілі. Проте, є ризики, що за красивою першою пятіркою (Марушевська, Боровик, Сакварелідзе) пройдуть сумнівні персонажі із всім відомих митних чи енергетичних кланів. Відповідно, зміняться прізвища міністрів але не стиль менеджменту.
Тому цей уряд звичайно треба розігнати. Кілька міністрів уже зараз працюють як технократи, хоча і їм треба більш ретельно чистити корупційні схеми в своїх органах і держпідприємствах. Більшість же має бути замінена. І має бути довіра і співпраця парламентськї коаліції та уряду. І відповідна солідарна відповідальність за свої дії. І має бути роль для того ж Саакашвілі в уряді чи правоохоронних органах, все одно в Одесі він буває нечасто, а в Києві розворушив корупційне болото.
Сьогоднішні дебати в парламенті повинні привести не до перерозподілу потоків, а до зміни підходів.

Ігор Попов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here