Поведінка патрульних ДАІ стала індикатором реформ в Україні

0
84

Доброго ранку, мої спортивні малята, любі хлопчики й дівчата.

Довгі вихідні позаду, надворі літо, погода надворі чудесна і сподіваюся, що всі ви в бадьорому настрої. Заварюєм традиційні ранкові кохве-чай і вмощуємся зручненько та читаєм уважненько.

Діло Наді Савченко, як ізвесно, перейшло в нову стадію – руссіш-гестапо понаписувало всяких бумажок во многих томах і заявило, шо предварітєльне слєдствіє вони закінчили. Там вроді обвінєнія в трьох пунктах, кожен з яких адвокати вже опровергли ще на стадії слідства. На стадії ж слідства адвокати опровергли ще ряд обвінєній, і так убідітєльно, шо даже руссіш-гестапо постіснялося включать в діло намереніє Наді розчлєніть і продать на органи попа Морецького. Рабовладєльчество, розпинання християнських младєнцев і поїдання на сніданок снігурів Наді тоже не інкримінірують, шо нєсколько странно.

В общем, по версії слєдствія, главна преступніца всєх времйон і народов Надя Савченко обвіняється в точном наведєнії міномйотного огня на “журналістов” ВГТРК (шо свідчить про уважітєльне отношеніє Кремля до уровня кваліфікації українських воєнних), послє чого вона тайними тропами, гдє ползком, гдє перебежками пересєкла государственний кордон і добралася аж до Воронєжа (шо свідчить про отлічну фізичну подготовку украінських офіцерів і заодно про удручающе низкий уровень російських погранслужб і поліції). Заодно Надя угрожала жизні і здоров’ю ще п’ятьох якихось нещасних. Зараз адвокати ізучають писанину руссіш-гестапо і роблять це не без удовольствія – квест несложний, легко розбивається логічеським путьом. Одна загвоздка – руссіш-ґеріхт не знайомий з законами елементарної логіки і здравого смислу, тому адвокати і не тішать себе наївними сподіваннями, що їхні старання будуть оцінені руссіш-суддями. Задача адвокатів – показати несуразность обвінєній міровому сообществу і підготувати хороші стартові матеріали для ґеріхту в Гаазі. Де судитимуть звісно не Надю, а Хуйла і всю його преступну кліку, включно з продажними суддями і слєдоватєлями з руссіш-гестапо.

Тєм временєм, Надя пише книжку, яка за дідовими даними готується до друку і має стати бестселлером. Одновременно упражняється в драматургії і режисер Олег Сенцов, якого дід тоже дуже уважає за талант і незламність духу. Як Олег написане передає на свободу дід не знає, але сподіваюся, що написані ним в застєнках п’єси будуть надруковані і з великим успіхом пройдуть по головних сценах України та світу. Щоб людина, коли вийде на свободу, мала за душею якусь копійчину. Дід вообще не бачить нічого постидного в зароблянні грошей і єслі нашим полоненим вдасться монетизувати даже своє сидіння в московських тюрмах, то це буде правильно, по-українськи. А Хуйло нехай вдавиться від заздрощів.

У той же час создається ощущеніє, шо главним собитієм внутріполітічеськой жизні Росії стало призначення Міхо Саакашвілі главним Одеським біндюжніком. Це сам по собі інтєресний хід хунти, но для діда цікаво було наблюдать і за реакцією разного рода політологов та аналітіков. Большинство з яких тут же спалилося, показавши хто з них із чиєї миски харчується.

Отдєльна велика група нєзавісімих аналітіков старанно отрабатує дєньгі бувшого дніпровського воєводи, нєкоторі це роблять не без таланту, но самі сообразітєльні – спустя рукава і для отчотності. Бухгалтерія Ігоря Валєрійовича оті інтерв’ю ілі статті старатєльно подшиває в папки, вкладує туда накладні про видані гроші, в общем – кантора пише. Хотя зараз уже наверняка по інерції. Бо друззя Ігоря Валєрійовича протягом вихідних вже, відімо, пояснили курчавому обладатєлю новенької американської візи, шо в нєкоторих случаях візи ануліруються. Тому совершенно наївними виглядають політологічні екзерсіси нєкоторих коментаторов, які преподносять призначення Саакашвілі як чуть лі не подарок Путіну

Про тих, хто получає дєньгі з разнообразних кремльовських кормушок, говорить не приходиться – це простодушна публіка нєкогда бліставших журналістов і аналітіков, прийоми роботи яких явний анахронізм. Всі вони безнадьожно застрягли в 90-х роках, нічого не забули, нічому не навчилися і зберегли лише щиру любов до грошей та погано скриваєме презреніє до своїх наївних работодатєлєй. Які іскреннє полагають, шо політтехнологічні прийомчики 90-х годов остаються ефективними і в 2015 році. В общем, банди нє єдіножди провалившихся політтєхнологов продовжують доїти толстосумов, толстосуми полагають, шо дєньгі дають не напрасно, а народ на все оце дивиться з раздраженієм.

Щодо самого призначення Міхо в Одесу дід скаже таке. Я ніколи не був у восторзі від запрошення іноземних варягів, хотя й не бачу в цьому нічого страшного. Діда інтєресує конєчний результат. Єслі вже цього літа по Одеській області можна буде їздити без опасєнія, шо тебе остановлять рекетіри в формі, значить назначення Саакашвілі було розумним і політично грамотним ходом. Єслі ж оті артісти з полосатими палочками продовжуватимуть придовбуватися до людей і в Одеській області, значить Міхо провалився і задачу свою не виконав.

Взагалі, для діда, як і для многих водітєлєй, індикатором ходу внутрішніх реформ в Україні є поведінка ГАІ. Одразу після Майдану вони принишкли, дихать на дорозі стало легше. Але в послєднє врем’я ГАІ окончатєльно начало борзєть, їздити по країні стає невозможно. Єсть тут у нас один популярний блогер і по совместітєльству міністр внутренніх діл по фамілії Аваков. Отой блогер діда вряд лі читає, но дід на це і не претендує – де дід, а де міністр. Однако, як сільський аналітік, хочу предупредить Авакова і іже з ним – єслі ви в кратчайше врем’я не остановите вакханалію на дорогах, інстпекторів ГАІ будуть вбивати. Я не жартую.

Першим розкатом грому перед Майданом були собитія у Врадіївці. Тодішня власть нічого не поняла, висновків не зробила. Тепер же дід видвигає предположеніє, що соціальному вибуху, який знесе нинішню власть, передуватимуть полювання і розправи з інспекторами ГАІ.

Общеізвесно, що територія України являється конломератом феодальних ГАІшних княжеств, на кордонах між областями і многими районами, а також на всіх виїздах з великих міст набудовані рекетирські феодальні палаци, проїзжаючи повз які всі водітєлі зобов’язані унізітєльно скидати швидкість до 50 або 30 км/год. І тягнучись на маленькій швидкості із завмиранням душі чекати чи оте рекетьорське чмо підніме полосату палочку чи соізволить тебе пропустити без здирання мзди. В останній же місяць ГАІ чуствуя безнаказанность, а може пряме поощреніє власті, окончатєльно знахабніла, градус ненависті до них в широких водійських масах починає зашкалювать. Закінчиться все дуже сумно. І для ГАІ, і для власті. Потом, товаріщ Аваков, не кажіть, шо дід не предупреждав.

А товаріщу Саакашвілі рекомендую з перших же днів загнать ГАІ под лавку. Вони там зараз облизуються в ожиданії курортників з інших областей України. Люди рік тяжко працювали і повезуть трудову копійку на море, щоб оздоровить свої сім’ї. А ГАІшники розглядають кожну таку машину в якості овечки, котру треба обстригти і подоїти. Ну шо ж… Товаріщі Аваков і Саакашвілі, спасайте жизнь і здоров’я ГАІшніков хотя би в Одеській області.

Совершенно ясно, шо теперішня ГАІ не має ніякого відношення до безпеки руху на наших дорогах. Вони цим не інтересуються, а про таке понятіє, як допомога учасникам дорожнього руху вони блідого уявлення не мають. Їх цікавлять лише гроші. Таким образом, інспектори ГАІ – обичні воші на тілі народу. Наліцо педікульоз, нужні радикальні средства боротьби з ним. Ілі народ начне розправлятися з вошами своїми народними засобами.

Дорожну службу європейського зразка можна створити за 4-5 місяців. Максимум – півроку. Реалії життя нам показують, шо хунта більше року при власті, но ГАІшні воші стали гризти людей гірше, чим при Януковичі. Дід же, якби мав возможность, навів би порядок за 2 місяці. Також не жартую, нічого сложного тут нема.

Ну а єслі Міхо Саакашвілі зуміє не лише з ГАІ розправитися, а ще й поборе в цій прекрасній області й інші корупційні схеми, створить людям нормальні умови для життя і бізнесу, то нє ісключон варіант, шо колись в Одесі по примеру пам’ятника дюку де Рішельє благодарні одесити возвелуть пам’ятник одессіту Мішке з шомпуром шашликів в одній руці і з рогом вина у другій.

Про международні собитія дід писати вже не встигає, постараюся написать після обіду, но не обіщаю. Бо нада ж работать, зароблять гроші на жизнь, на допомогу Армії і на другі хороші справи. На хабарі ГАІ не зароблятиму, бо хабарів отим бездєльнікам і ублюдкам дід принципово не дає. До чого закликаю і інших небайдужих громадян.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю та всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії, активно займаємся спортом і читаєм repka.club.

І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січас

Свирид Опанасович