Політики без масок: Хто входить в "сімку" політиків, які приймають рішення за коаліцію

0
65

Лідер парламентської фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє, що засідання ради парламентської коаліції не проводяться, а всі рішення приймаються так званим радою з семи високопоставлених чиновників, лише мала частина з яких входить до ради коаліції.

У коментарі журналістам в понеділок в Києві вона зазначила, що не проводяться відкриті засідання ради коаліції за участю президента, прем’єр-міністра, членів уряду, у присутності ЗМІ.

“Тому що відпрацьована зовсім інша модель прийняття рішень і втілення їх у життя. Модель така: зараз створено раду з 7 осіб, куди входить президент (Петро Порошенко – ІФ), прем’єр-міністр (Арсеній Яценюк – ІФ), секретар РНБО (Олександр – ІФ) Турчинов, міністр внутрішніх справ (Арсен Аваков – ІФ), лідер фракції “Блок Петра Порошенко” Юрій Луценко. Якщо я не помиляюся, туди входить Ложкін (глава адміністрації президента – ІФ). У такому колі приймаються рішення, потім закидаються в парламент без будь-якого обговорення ні до коаліції, ні на фракціях. І, ґрунтуючись на “кнопкодавстві”… приймаються рішення”, – заявила Ю. Тимошенко.

У свою чергу, коментуючи слова Ю. Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Гройсман на брифінгу, сказав: “Рішення в українському парламенті і в країні приймають 226 депутатів або 300, коли мова йде про зміни до Конституції. Не треба перебільшувати значення 6 або 7 осіб на 45-мільйонну країну”.

Разом з тим, вона не назвала сьомого члена “ради”.

Під час погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів Ради Ю. Тимошенко також заявила, що фракція не буде голосувати за запропоновані урядом законопроекти, поки не будуть знижені тарифи, на основі правильно прийнятих законів та антикорупційних розслідувань.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here