"Опозиційний блок" вилучив користь з трагедії під Верховною Радою

0
79

Сьогодні вирвались із частини на кілька годин і разом із Alina Karban таVictor Tregubov поклали квіти на місце поранення Ігора Дебріна, Олександра Костина та Дмитра Сластнікова.

Мої співчуття сім’ям і якнайскорішого одужання усім постраждалим під станами Ради.

Винуваті особи мають понести відповідальність – беззаперечно. Та лише після об’єктивного і політично незаангажованого розслідування із залученням експертів. Справа наскільки серйозна, що виносити вирок особі чи цілій партії на основі кількох фото й відео, які є в публічному доступі – ну якось гарячкувато і неприпустимо.
Як би це комусь не подобалось.

Має відбутись публічний детальний розбір польотів – і лише після всебічного дослідження усіх відео/фото/аудіо-матеріалів можна говорити про покарання “гранатометника”.

Не мішаймо все до купи – варто розділяти штовханину із правоохоронцями від кидання вибухівки. І вчора гранату кинули із натовпу свободівців – завтра із натовпу передвиборчого мітингу “Солідарності”/”Самопомочі”, наприклад. Дуже простий спосіб дискредитації будь-якої сили. А вчинок однієї неадекватної особи, що має психічні розлади, чи знаходилась в стані афекту, чи страждає посттравматичним синдромом, тощо – не може виносити вирок тисячам. Це аксіома демократичного суспільства. Як один псих, який розстрілює дітей в школі десь у Мічигані, не ставить хрест на всіх прихильниках Другої поправки Конституції США.

Я всього лиш хочу побачити адекватне, без політичних маніпуляцій і пересмикувань, без тиску на суд, розслідування подій 31-го серпня.
І я вичекав два дні, аби написати бодай кілька речень щодо цієї події – бо хотів писати текст, оперуючи бодай якимось фактажем, а не під впливом шоку та емоцій, як це зробили більшість дописувачів
.
У кінці-кінців під каток нищівної критики потрапили низка партій, а у виграші лише “Опозиційний блок”, який втиху набирає очки. І на носі місцеві вибори. Якось так.

PS і будь ласка – не починайте срачі та сварки у коментарях, надто втомлений для цього часозатратного “задоволення”

Роман Кулик 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here