Окупантам не вдастся реалізувати в Україні абхазський сценарій

0
114

Доброго ранку, мої спортивні друзі, дід вернувся.

За період отсутствія в мордокнижці дідові вдалося зробити много разних хороших справ, но це я кажу не в плані, щоб похвалитися, а щоб оправдать свою відсутність в ефірі. В то же врем’я дід вів вніматєльні наблюдєнія за сітуацією в світі, так шо не переживайте – всьо под контролєм і місце сільського наблюдатєля не пустувало. Поетому ділюся самим важним із проізошедшего. Заварюєм традиційні ранкові каву-чай, зручно вмощуємся і читаєм. Ітак.

Як завжди, починаємо з Наді Свченко і вообще наших полонених, бо українці своїх не бросають, нє то, шо нєкоториє. І кроме того, діло Савченко свого роду індикатор, по якому сільська аналітіка судить про обще тєченіє войни.

На минулому тижні, як ізвесно, главний консул України злітав у Москву і встрічався там у відомстві Печальной лошаді з ким положено. Про шо говорили і про шо договорилися, нам не кажуть, бо діпломати обично отдєлуються общими фразами. Оставляючи плоди своїх договорьонностєй політічеському руководству стран, в яких робота така – собирать плоди, вирощені не ними. Но сам факт цих переговорів вселяє в діда осторожний оптимізм, поскольку Москва с нєкоторих пор проявляє сговорчивость. Ілі демонструє сговорчивость, но це даже не важно. Факт остається фактом: при збереженні прежньої воінственної риторики Кремль стісняясь і запинаясь іде на уступки та послаблєнія.

Самим ярким примером в цьому смислі є історія з газом, у вопросах поставок якого в Україну Хуйло визвав на минулому тижні гомерічеський хохот всіх експертов і газових мошенніков Європи та світу. Бо Хуйло строго так, з напускним велікодєржавієм, поклявся нікагда більше не давать проклятій хунті скидки на газ. Експерти поржали, поїли попкорн і тут на сцену вискочила комнатна собачка Хуйла Дімка Медведєв. Яка станцювала перед публікою на задніх лапках, а потом человечеським голосом заявила, шо скидка всьо же будєт. Бо такова кон’юнкута цен неблагоприятна, нічего нє подєлаєш. Це все сказано було не хунті і не експертам, а широким слоям руссо-вати. Которим якто нада пояснювать, чого Велікій Руссланд до сіх пор нє смйол с ліца зємлі прокляту бандеровську хунту. Хотя ще недавно Велікій Руссланд обіщав перекрити газовий кранік і заморозить не лише Україну, но і всю Європу к чортовій матері. Разніца между желаємим і возможним для московського руководства за послєдній год збільшився до таких гігантських размеров, шо Хуйлу об’єктивно приходиться умерять апетіти і постєпенно отступать. Шо ми і наблюдаєм.

Нєкоторі признаки отступлєнія Кремля дід отмічає і в окупірованих районах Донбасу, де Хуйлу явно надоїло фінансірувать толпи впопучлєнцев і вони вже три місяці не получають зарплати. А шоб ті не сильно в’якали, їх і гонять на позіції укропів, котрі винуждєні уменьшать поголов’є отих впопучлєнцев, облєгчая брем’я фінансових іздєржек Кремля. “Гуманітарні” конвої Хуйла, колічество яких вже перевалило за три десятка, тоже увеліченію доходной часті бюджета РФ не способствують, бо целіком відносяться в графу “убиткі”. По природі своїй жадному Хуйлу псіхологічеськи тяжко подписувать бумажки про все нові і нові фінансові видатки на содєржаніє непонятно кого в ДНР-ЛНР. Постєпенний слів Новососіі кажеться вже не сєкрет даже для самих упоротих новососов, которих всьо же продовжують годувати сказками про Хуйла, которий “всєх переіграл”.

Щоправда, сильно помагають распространєнію цих сказок і нєкоторі наші журналісти із солідних ізданій. Но це в історії України завжди так – ніхто більше не способствує врагам, як наші рідні “слівальщики” і “всьопропальщики”. Дід за виходні получив естетичне наслаждєніє, читая оті солідні ізданія, в яких на полном умняке розказується про “констітуціонну ловушку” в яку загнала себе хунта і шо Запад сліває Україну Хуйлу та винуждає її чуть лі не обеспечить Моторолу мандатом народного діпутата України. Фобії мають тенденції збуватися і люди, які ізлішнє осторожно переходять дорогу, хрестячись на всі світлофори, часто кончають свою перепугану жізнь під колесами автотранспортих средств. Тому дід неустанно призиває небайдужих громадян дивитися на життя широко розплющеними очима і спокойним та твердим поглядом, не преувелічуя опасностєй, а ізискуя возможності. В любому случаї, Мотороли і прочих дєятєлєй ДНР-ЛНР у ВРУ ніколи не буде, готов поспорить.

Кстаті, оті ізлішнє перепугані журналісти із солідних ізданій зациклилися на придністровськом ілі абхазськом сценарії і крім цих варіантов, бідняги, вообще нічого не бачать. Тому і розмазують свої зелені соплі по шпальтам газєт та журналов, розказуючи й без того недовольним громадянам, як усе ужасно, а буде ще хуже. Но жізнь намного разнообразнєє і дід запевняє – не буде ні придністровського, ні абхазького сценарію. Буде український сценарій. Спочатку внєшнє схожий із македонським варіантом, но з відкритими опціями для хорватського сценарію.

По многочислєнним заявам усіх без виключення сторін, не существує ніяких ДНР-ЛНР, а Новососію вже не згадують вообще ніде. Єсть Україна, єдіная і нєдєлімая, но з районами, яким нада дать особий статус і широкі права месного самоуправлєнія. Це признає даже Хуйло. Шо це означає на практиці? Це означає, шо основний вектор, як сума зусиль, які докладають різні сторони, визначив нарешті свій напрямок і діло йтиме до повернення окупованої частини Донбасу в правове поле України.

Умніки із солідних ізданій правильно уловили цей вектор, но тут же ізошлися в воплі “нас слівают”. Але ніде не предлагають альтернативи цьому вектору. Бо реальної альтернатіви виходу із кризи, по глубокому убеждєнію діда, зараз нема і бути не може. Значить нада по максімуму іспользувать откривающіся возможності і возглавить процес реінтеграціі. Восстанвлюя територіальну цілісність держави і попутно получая бонуси та нямки від усіх вовлєчонних в конфлікт сторон. В тому числі фінансове вспомоществованіє Запада, який готов направить шланги фінансових вліваній в Україну, лиш би загасити нікому не нужний тліючий пожар. А для Хуйла такий вихід із ситуації по своєму тоже вигодний, бо дасть йому возможность заявить, шо він в очередний раз усіх победіл, бо всігда отстаював інтєреси русскоязичного насєлєнія Донбаса. Для цього нада лише законодатєльно закріпить офіційний статус русского язика в отдєльних районах Донецької і Луганської областєй. І це, по всій відімості, буде єдінственним достіженієм Хуйла за всю війну, яку він зможе записать собі в актив.

Добившись цього Хуйло застигне в німом ожиданії, шо Запад йому простить временне помешатєльство. Но фішка в том, шо не простить. Бо остається кримський капкан, яким Хуйло накрепко пригвоздив себе до скамейки і так разом з тою скамейкою його й перевезуть потом в Гаагу.

А зараз, по всєй відімості, єслі Хуйло не взбрикне, діло йде до окончатєльного сліва ДНР-ЛНР, яке має ознаменуваться не лише місцевими виборами, но і розпуском остатків бандформіруваній, виводом руссіш-войск, відновленням кордону і водруженієм українських прапорів над адміністративними зданіями в Донецьку і Луганську. Послє чого Запад пограється з Хуйлом в ігру под названієм “снятіє часті санкцій”, но самого главного він йому не верне – доверія Хуйлу не буде, а значить ні високих технологій, ні економічних послаблєній Росія не матиме і Хуйло нєізменно почуствує себе уніженним та оскорбльонним. І ругатиме Запад за подлий обман його ожиданій. В цій ситуації Росія винуждєнно продовжить гратися в імпортозамещеніє, создавая свої айпеди із чугуна і сталі. Хто пам’ятає совецьку приказку “советские микрокалькуляторы самые крупные микрокалькуляторы в мире”, розуміє, про що дід каже.

Єстєственно, процес реінтеграції Донбасу йтиме з криком, руганью і стєнаніями з обох боків, віздє всі бачитимуть ізмену і слів, хотя з боку материкової Украіни таких криків буде більше, бо наша порода панікйорів намного закальоннєє і готова верещати, шо “всьо пропало” даже єслі побачать, шо український прапор на руїнах Кремля прибитий криво. Ну шо ж, в діда здоров’я та натхнення тоже нівроку, а лом всігда напохваті. Так шо заранєє предупреждаю – панікйорів розглядаю в качестве прямих пособніков врагу і буду нещадно бити ломом.

А тим журналістам із солідних ізданій, які умнічають на тєму “как всьо плохо і будєт єщо хуже” дід позволить собі пораду. Ото ви коли походите по коврам разних київських коридорів, а потом пишете свої статєйки, сидячи в уютних кав’ярнях, згадайте… або ні! Лучше поїдьте в АТО і поживіть на передку. Швидке просветлєніє в мозгах практично гарантоване. Гляди, і статті ваші будуть зваженіші та аналітично обгрунтованіші.

Тєм временєм в Москві помер Примаков, похорони якого справили на Хуйла гнітюче враження. Містично настроєне Хуйло явно задумалося о жізні і смерті та бренності всього сущого, бо наверняка представляв, як ховатимуть його лічно. Но він цього не побачить, зате ми його похорони точно побачим. І не факт, шо до могили його повезуть на лафеті. Один із предшественніклв Хуйла Андрій Боголюбський тоже щитав себе веліків і богоізбранним. А потрм два дня валявся в болоті, коли його як свиню зарізали його ж приспешніки.

Дід не уверен, шо Хуйло знає про судьбу Боголюбського, но вид мертвого Примакова в труні вряд лі способствував його оптімізму, він пойожився від неприятних мислєй і улетів на Алтай пить горькую. В етом дєлє до нього приєднався давній собутильник – Сільвіо Берлусконі. Який прилетів явно не для того, шоб просто побухать. Сільвіо надів непромокаєму жилєтку, в яку Хуйло буде плакаться, бо більше на Западі йому поплакаться й нема кому. Дід сильно подозреває, шо между третьєй і четвйортой, як Хуйло заллється п’яними сльозами, Сільвіо витре Хуйлуші сльози і соплі та дасть пару добрих порад. І нє от сєбя лічно, а от Запада.

І оті поради потом возможно виллються в інтсрукції Карасіну, которий обсуждатиме з Нуланд вопроси битія і грядущого. Крики, шо Америка з Росією обсуждатимуть Україну без ії участія дід відносить до категорій “воєнний психоз” і предлагає буть реалістами. Україну вони якщо й обсуждатимуть, то рішень за нас не прийматимуть, ето точно. Американцям і без України є про шо разговарювать з Росією, Росія багато де нагадила. Максимум, шо може статися – ето Америка пообіщає, шо не прийматиме Украіну в НАТО. Но только в обмен на очень серйозниє уступкі состорони Кремля. В часності, Кремль убереться з Донбаса і не пхатиме свого носа в європейські діла України. Дід давно предлагав видать Хуйлу офіціальну бумажку, шо Украіна нікагда-нікагда не буде членом НАТО. А потом оту бумажку перепечатать на туалєтной бумаге, яку повісить в туалєтах тої конференції, на якій Україна стане учасницею Північноатлантичного Альянсу.

Но повторюся – це максимум, про шо Нуланд і Карасін можуть там обсуждать по Україні. Але єслі Берлусконі не подкачає і всьо правильно Вові пояснить, то ще до осені ми можем побачити существенні зрушення в нужному нам напрямку. Індикатором, повторюся, буде судьба Наді Савченко і інших полонених і дід дуже сподівається скоро побачити по тєлєвізору їхнє повернення додому.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю та всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії, активно займаємся спортом і читаєм repka.club.

І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січас

Свирид Опанасович