Обурення виборами на Донбасі може стати причиною штурму Верховної Ради

0
74

У Парижі Президент взяв на себе зобов’язання, які виконати просто нереально.

Перш за все – прийняти в цьому році закон про вибори місцевих рад ДНР/ЛНР. Якщо навіть просто поставити на розгляд проект з подібною назвою – обурені громадяни візьмуть штурмом спочатку Раду, а потім і Адміністрацію Президента. Як би не декларувати в такому законі можливості для участі в них українських політичних партій чи роботу українських ЗМІ – по факту це будуть вибори виключно всередині анклаву, і шанси на перемогу там матимуть лише місцеві бойовики та можливо ще трохи регіоналів. Тобто, такими виборами буде закріплена автономія, так само як конституційними змінами має бути зафіксована фактична федерація. 300 голосів за конституційну реформу з особливим статусом до речі так само зібрати цього року нереально.
Умовою призначення виборів називають виведення іноземних військ з території Украіни. Про роззброєння бойовиків мова не йде. Юридично зафіксувати виведення військ має ОБСЄ. При всій повазі, ОБСЄ до цього не зафіксувала факт присутності російських військ на території Украіни. Тому можна прогнозувати, що юридичний висновок про виведення отримати буде легко. “Зелені чоловічки” – типу заховаються.
Так що Верховна Рада не буде підтримувати закон про спецвибори. І Путін це розуміє. І тому внесення подібних ініціатив – просто гра на розкол в українському сіспільстві. Навіщо слати танки і гумконвоі, якщо можна переконати Президента внести законодавчу бомбу до парламенту, і ми самі пересваримося.

Ігор Попов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here