Найцінніша нагорода в моєму житті

0
88

Сьогодні на полі битви під Берестечком з рук Святійшого Патріарха Київського і Всієї Русі Філарета отримав найціннішу в своєму житті нагороду: “Медаль за жертовність і любов до України”.

Символічно, що вручення цієї нагороди відбулося саме на місці Берестейського бою, де своє життя за незалежність країни поклали 20 тисяч козаків, на місці де панує дух нашої давнини, на місці, яке є святим для кожного українця.

Берестейська битва була найбільшою в часі Хмельниччини. Тоді козаки і посполиті боролись за свої соціальні права та національні вольності. Під Берестечком через зраду українці зазнали поразки, але Берестейська битва стала тією невідворотньою точкою неповернення, яка привела козацьку націю до перемоги і здобуття гетьманської держави.
Так і зараз, Ілловайський та Дебальцевський котли стали українським новітнім Берестечком, але вже зараз формуються полки відважних нащадків козаків, які здобули для нас, для цілої України перемогу над кривавим кремлівським диктатором. Я докладав і докладатиму максимальних зусиль для служіння нації і державі. Щиро дякую Святійшому Патріарху за відзнаку моєї роботи направлену на нашу спільну майбутню Перемогу.

Ігор Мосійчук