Китайська філософія по-українськи

0
81

Нам не вистачає мудрості й витримки, аби сидіти на берегу річки й дивитись, як пропливають трупи наших ворогів. Нам треба все і відразу.

Українці попереду планети всієї брали участь у змаганнях на тему, вмер Путін чи ще живий, коли той несподівано зник з поля зору. Чим більше закопуєш людину в землю, тим більш безсмертною вона стає.

Так само з комуністичною та нацистською ідеологіями. Їх не можна поховати за один день навіть постановами Верховної Ради України.

Чим більше ми поспішаємо, тим менше конкретних результатів маємо на виході.

Уряд каже, що здійснює якісь реформи. Але цього не видно навіть під мікроскопом.

Розгорнута боротьба з корупцією? Але чим більше саджатимуть, тим більше треба буде посадити ще. Всіх не пересаджаєш. Одними посадками корупцію не викоріниш.

Порошенко обіцяв закінчити війну, як тільки стане президентом. Став. Не закінчив. Не пішов у відставку. З’ясувалося, що проблема більш серйозна, ніж він думав.

Так і на внутрішньому фронті. Як покінчити з олігархами, якщо сам залишаєшся олігархом? Подвижництва Біла Гейтса, який половину своїх статків віддав на благодійництво, не видно. Навіть на Сороса, який готовий дати Україні мільярди, президент не тягне. Та я від нього і не хочу цієї спекуляції. Я хочу, щоби він просто сів і подумав, що має зробити, аби мимо нього проплив труп Путіна.

Увесь народ не може сповідувати китайську філософію. Народ дієвий і допомагає чим може армії.

Китайську філософію повинні сповідувати правителі. Я не хочу, щоби вони виступали по телевізору, говорили про невидимі успіхи і вкотре щось обіцяли. Вони мають сидіти в кабінетах і думати, як зупинити війну, як запустити реформи, як… І не казати потім, що працюють мало не 24 години на добу. Хай працюють годину, а решту часу бавлять внуків чи грають у шахи, але має бути результат. Я не хочу навіть чути їхніх прізвищ, але хочу жити в цивілізованій країні.

Китайської філософії у нас не вийде. Ми не вміємо чекаємо. Ми не вміємо прораховувати результат. Вороги сподіваються, що наші трупи пропливуть перед їхніми очима. Дамо їм такий шанс?

Анатолій Власюк