Кривавий теракт став жорстокою розплатою за європейську толерантність

0
79

З приводу терактів у Франції.

Дуже шкода загиблих і поранених мирних мешканців. Але французи, як і інші європейці, самі заклали під себе міну сповільненої дії і нині пожинають те, що посіяли.

Проблема тероризму – не етнічна і не релігійна. Терористи влаштовують теракти не тому, що вони мусульмани. (Кримські татари он століттями живуть на своїй землі і ніяких терактів не роблять, і серед них є такі патріоти, що годі й шукати). Сучасний тероризм, на відміну від того, що був у минулому – це проблема боротьби між культурами.

Не можна масово впускати до своєї країни представників інших, чужих, часто ворожих культур. Бо коли їх стане достатня кількість – їхня культура неодмінно увійде в конфронтацію з твоєю.

Сучасні європейці апріорі вважають людське життя найвищою цінністю, а смертну кару – найстрашнішим покаранням, яке краще взагалі не застосовувати.
А ці обв’язуються “поясом шахіда” і вперед. Чим його можна злякати, як покарати? Тільки масовим терором у відповідь, але ж менталітет європейців відкидає такі методи.

Переважна більшість мусульман, що перебралися до країн Європи, а деякі вже й народилися там – абсолютно мирні і не підтримують зв’язків з терористами. Але коли їхні одновірці влаштовують теракти – майже всі вони радіють. А якщо й засуджують публічно терористів – то завжди якось мляво і з однією метою: щоб не розпочалися репресії проти них самих.

Хтось пригадає багато випадків, коли після теракту земляки чи одновірці терористів проводили б реально потужні акції протесту проти тероризму, чи влаштовували б, приміром, самосуди над майбутніми “шахідами”? Бо оті “шахіди” для них “своїші”, ніж європейці.

Для прикладу про чужу культуру. От візьмемо ми завтра і переселимо в Україну з Росії кілька мільйонів росіян. Вони православні християни, як і більшість з нас, і підривати “пояси шахідів” точно не будуть. Але вони проживуть тут 40 років і не вивчать українську мову, дивитимуться тільки російські телеканали, на виборах голосуватимуть виключно за проросійських кандидатів, а в разі війни з Росією з їхнього кола вербуватимуть бойовиків, шпигунів, п’яту колону.

До речі, нинішні теракти у Франції можуть погано позначитись і на нас: ІГІЛ – це не Аль-Каїда, у нього є території, війська тощо, тобто, його можна бомбардувати. Боюся, що зараз Європа заради боротьби з ІГІЛ почне ще більше загравати з Росією.

Європейці зараз розплачуються за ту саму толерантність, яку щосили намагаються нав’язати нам. Хочуть бути толерантними і гинути від терактів – хай будуть і гинуть, це їхнє право.

Але нам-то це навіщо?

Врешті-решт, от побачите, до них дійде, і вони почнуть рівнятися на нас, а не ми на них.

Олена Білозерська

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here