Кримінальники, які розганяли Майдан, були тісно пов'язані з керівництвом МВС

0
54

З офіційних фактів слідства:

– Викрадення людей проводили ватажки кримінальних угрупувань з Харкова і Дніпропетровська.
– Найвідоміші інциденти – Луценко, Чорновіл, Вербицький. Побиття Чорновіл організував кримінальний ″авторитет″ із Дніпродзержинська Олег Нетребко, зараз в міжнародному розшуку.
– Найбільш організована ланка тітушки – ОПГ ″Оплот″ Жиліна.

З фактів переданих ГПУ з боку агентури С14 серед правоохоронців, завербованої активістом Андрієм Медведьком:

– Розвідка і збір інформації задля викрадення Луценка, Чорновіл, Вербицького здійснювали працівники оперативної служби МВС (т.з. сьомий відділ, ті ж що убили Гонгадзе). Наприклад точно відомо, що в день нападу на Чорновіл її автомобіль міліцейська ″наружка″ довела до метро Харківська, потім отримала наказ передати спостереження ″невстановленим″ особам після чого відбувався напад.
– Пошук та встановлення місць паркування машин Олександра Данилюка та Віктора Поштаря, які були спалені, вели працівники карного розшуку МВС.
– Стеження за активістами і транспортом учасників ″Автомайдану″ вели працівники Донецького загону управління оперативної служби МВС.

Інші відомі речі:

– Найбільше крові на руках тітушок київського ватажка ″Ушастого″. Найманці переважно з Макеєвки та Ясинуватої.
– Керівник на час Майдану підрозділів карного розшуку і оперативної служби МВС Василь Паскал. Він же в минулому один з керівників слідчих підрозділів МВС у Донецьку. Він же працював на керівних посадах в УБОП.
– Дослівно Аваков у ВР сказав журналістам: ″Паскал? Я считаю это лучший милиционер страны.″
– Харківські тітушки працювали по базах даних активістів, які створювали працівники карного розшуку з 2012-го року. Тоді прийняли новий КПК і всі підрозділи аналітиків та слідчих МВС перекинули на ″політичних″ ворогів режиму.
– Лідер кримінального ″Оплоту″ Євген Жилін в колишньому офіцер УБОП МВС.
– Рагімов Таваккулу Магерраму – один з керівників харківських тітушок, що брав участь у викраденні та побитті “євромайданівця”, на метро Петрівка у Києві був на той момент чинним співробітником МВС. В липні 2015-го суд відпустив Рагімова під домашній арешт.

Аргументовані підозри з боку джерел в МВС та СБУ:

– Офіцер СБУ: ″Паскал должен был сесть. Мы его после Майдана готовили на посадку. У него руки по локти в вашей “майдановской” крови. Я не знаю скока он занёс вашему Авакову миллионов, чтобы отмазаться. Это же смешно, что оно вылезло теперь и по сути рулит всем. Аваков там как собственник пакета акций. Реально управляющий в министерстве – Паскал, поскольку Авакова никто с ментов не слушается без Паскала″.
– Офіцер з МВС, висока посада, переатестувався в поліцію: ″Паскал иногда лично принимал участие в пытках подозреваемых. Иногда людей сажали по грубому монтажу телефонных переговоров. Мобильные перехваты и базы данных это любимая тема Паскала. Побитые активисты – его людей работа, их база данных. На Медведька у него личная вражда. Вы взяли на Майдане нескольких офицеров семерки и после этого личный состав начал ссать работать, опасаясь, что у вас тоже есть база. Их лица, в плане.″

Особисто мені ясно, що кримінальні групи, залучені до винищення активістів Майдану, були тісно пов`язані з керівництвом МВС. Більше того вони працювали у тісній співпраці із засекреченим сьомим відділом МВС. Очевидно, що найбільші виходи, компромат і контакти в кримінальному середовищі мали слідчі та УБОП. Після Майдану Паскал, який причетний і до УБОПу, і до керування всіма слідчими діями по майданівцях, по суті очолив МВС, ставши головним заступником Авакова.

Угрупування тітушок, що працювали проти Майдану не розгромлені. Жоден працівник управління оперативної служби, що приймав участь у організації нападів на майданівців не притягнений до відповідальності. Слідчий Роман Козлов, в якого в 2013-му році висів російський прапор в кабінеті, садив майданівців у СІЗО, проходить атестацію в поліцію.

Андрій Медведько – активіст С14, якого намагалися покалічити ще в травні 2013-го року(перший випадок останніх років коли удалося зловити сьомий відділ на гарячому – https://www.youtube.com/watch?v=jG-5nfJ1060 ), збирав інформацію про діяльність ментів проти майданівців, зараз у СІЗО, як ″убивця Бузини″. Керував операцією із затримання Медведька офіцер київського 7-го відділу. Той же, чиїх людей ловили ми ловили на Майдані під час нападів на активістів.

З річницею Майдану вас, друзі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here