Конфлікт між націоналістами та владою може перерости у громадянську війну

0
68

Хоча хвиля репресій перебуває у стані активного зростання, дії влади вже не є просто жорсткою реакцією на спроби націоналістичних елементів вирвати з рук держави монополію на насильство, а ініціюються безпосередньо зверху.

По черзі завдаючи удару по всіх революційних суб’єктах, що потенційно здатні до вчинення жорстоких атак на режим або організації терористичної мережі, влада знешкоджує небезпеку націоналістичної опозиції. Єдиної сили, що заважає методу ведення внутрішньої та зовнішньої політики, який ґрунтується на міжолігархічних домовленостях між фінансово-промисловими групами. Побічно влада, такими діями, затуляє голос незгодних, що заважають узурпації підконтрольних ЗМІ, мета яких монопольна маніпуляція виснаженими революційними подіями та війною масами. Це говорить про те, що хвиля репресій незабаром дістанеться своєї кульмінації, яка, швидше за все, виллється у внутрішньополітичний застій та зміцнення президентської влади мінімум до кінця строку. Втім, це лише припущення.

Соціально-економічна криза в Україні, за бездіяльності влади, що концентрує все більше зусиль на кулуарних інтригах та залякуванні парламентарів аніж на реальних реформах, може перерости у масштабне невдоволення збоку широких верств населення. Ситуація на фронті, що наразі переживає деескалацію протистояння, поступово втрачає здатність стримувального фактору революційних настроїв серед населення. Повернення досвідчених фронтовиків зі Сходу України значно посилить позиції революційних націоналістичних формувань, яким, втім, влада може протиставити організовані та добре забезпечені спецпідрозділи СБУ та лояльні підрозділи МВС. Якщо конфлікт переросте у справжню громадянську війну, Україна підійде до межі повного краху або ж кривавої шокової терапії із подальшим поширенням революційних процесів.

Зрозуміло, що сьогодні фігура Порошенка на посаді президента України є компромісною як для Москви, так і для Берліну. Тому, в разі внутрішньої дестабілізації, Путін легко зможе розіграти на Донбасі загострення військового протистояння, що надасть змогу українській владі придушити всі внутрішні сили орієнтовані на військовий переворот.

Як би там не було, український націонал-революційний рух у всіх його позитивних і переважно негативних проявах проходить черговий етап свого становлення, що має на меті шанс вийти з цієї ситуації більш загартованим, досвідченим та безкомпромісним.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here