Центрвиборчком відмовився припиняти повноваження Артема Вітка

0
77

Порошенко, Гройсман і ЦВК тримають всіх українців за дурнів!

Центрвиборчком відмовився припиняти повноваження обраного за списком Радикальної партії народного депутата Артема Вітка, незважаючи на його вихід із фракції.

Заява політичної тушки Вітка, прикупленої Третьяковим на замовлення Порошенка, про вихід із фракції РПЛ публічно була ним проголошена з парламентської трибуни 18 вересня. Письмову заяву про вихід Вітка з фракції РПЛ також зачитав головуючий на засіданні Гройсман. Про вихід Вітка з фракції як про доконаний факт повідомили усі вітчизняні ЗМІ.

Відповідно до статті 81 Конституції України повноваження народного депутата, який вийшов із фракції, припиняються з моменту прийняття відповідного рішення з’їздом партії. Рішення про припинення депутатських повноважень Вітка за зраду виборців з’їзд РПЛ прийняв 18 вересня 2015 року і ми звернулися до ЦВК з вимогою зареєструвати наступного за списком кандидата – відомого київського адвоката Тетяну Юзькову.

Однак незважаючи на заяву самого Вітка про вихід із фракції, а також проголошення Гройсманом відповідної заяви, ЦВК відмовилася позбавити Вітка депутатського мандату на тій підставі, що … сам Вітко повідомив Центрвиборчком про те, що жодних заяв не подавав та інших дій щодо припинення свого перебування у фракції не здійснював. В.о. керівника апарату парламенту Володимир Слишинський (якого Гройсман привіз із собою з Вінниці) також на запит ЦВК відповів, що Вітко не виходив із фракції Радикальної партії.

Порошенко, Гройсман і ЦВК тримають всіх украінців за дурнів! Вся країна бачила і чула, як Вітко з парламентської трибуни заявив про свій вихід із фракції РПЛ (https://www.youtube.com/watch?v=U7Ys_6UvFHU&feature=youtu.be ).

Після цієї його заяви на парламентському сайті було зазначено, що Вітко є позафракційним (фото 1). Однак після того, як з’їзд Радикальної партії припинив повноваження Вітка у зв’язку з його виходом із фракції, спікер Гройсман за наказом Порошенка вдався до шахрайських маніпуляцій з метою зберегти тушці депутатський мандат. Вітко таємно відкликав свою заяву про вихід із фракції РПЛ, після чого на парламентському сайті його знову зазначили як члена фракції РПЛ (фото 2). Вказана інформація не відповідає дійсності. Вітко не звертався до нас із заявою про входження до фракції РПЛ, рішення про прийняття Вітка назад до фракції після його виходу з неї ми не приймали і прийняти не могли. Таким чином Гройсман незаконно одноосібно поновив Вітка у фракції РПЛ, на що немає жодного права. Всі ці шахрайські маніпуляції Гройсмана пояснюються спробами Порошенка незаконно, всупереч Конституції зберегти тушці Вітку депутатський мандат, щоб він голосував так, як йому накажуть тушкороби.

Центрвиборчком, який незважаючи на публічну заяву Вітка про вихід із фракції РПЛ, незаконно відмовився припиняти його повноваження, виконав політичне замовлення Порошенка, від якого ці підрахуї сьогодні повністю залежні. Повноваження членів ЦВК закінчилися ще 1 червня минулого року. Понад рік Порошенко відмовляється виконувати свої конституційні обов’язки і відповідно до пункту 21 статті 85 Конституції внести до парламенту подання на звільнення та призначення членів ЦВК. Тому члени ЦВК сьогодні виконають будь-який злочинний наказ Порошенка, аби й далі незаконно залишатися на посадах. Переконаний, що наступне незаконний наказ Порошенка підрахуям із ЦВК – фальсифікація результатів місцевих виборів.

Як ми будемо діяти в ситуації, коли Порошенко скасував в Україні принцип верховенства права.

1. Ми оскаржили до суду злочинну бездіяльність Порошенка і вимагає через суд зобов’язати його внести до парламенту кандидатури нових членів ЦВК. Розгляд справи у Вищому адмінсуді призначено на 8 жовтня ц.р.
2. Зараз ми готуємо позов до суду з вимогою зобов’язати ЦВК припинити депутатські повноваження тушки Вітка і зареєструвати новим народним депутатом України від РПЛ Тетяну Юзькову.
3. Я звернувся з вимогою до Гройсмана видалити недостовірну інформацію із парламентського сайту про те, що Вітко є членом фракції РПЛ.
4. Ми звернулися до Генпрокуратури порушити кримінальне провадження проти Гройсмана за зловживання владою і надання підлеглим працівникам апарату парламенту незаконних вказівок про підробку офіційної інформації.
5. Ми звернулися до всіх посольств європейських країн і міжнародних організацій з повідомленням про порушення Порошенком принципу верховенства права, підкуп і переслідування опозиційних народних депутатів.

Я усвідомлюю, що надії на законні рішення наших судів майже немає, адже сьогодні Порошенко і його смотрящий за судами Філатов продовжують керувати в ручному режимі прокуратурою і судами, як це і було за часів Януковича. Тому ми налаштовані на тривалу боротьбу і підемо до європейських судів, але змусимо владу поважати і дотримуватися Конституції та законів України.

Олег Ляшко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here