Ігор Мосійчук закликав депутатів зважити позицію по судовій реформі

0
87

ЗВЕРНЕННЯ ДО КОЛЕГ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ – ЧЛЕНІВ ФРАКЦІЇ “ОБ’ЄДНАННЯ “САМОПОМІЧ”

Шановні колеги!
Хвиля репресій, яка накрила, з подачі генпрокурора Шокіна, всю країну, відсунула на другий план надзвичайно важливе питання внесення змін до Конституції в частині відправлення судочинства.
Як відомо, в цьому напрямку є два проекти, дві позиції по реформуванню судової системи України. Один проект від президента Порошенка, який передбачає просту переатестацію суддів, а по суті – консервацію і збереження чинних суддів на їхніх посадах. Інший проект, підтримуваний громадськістю, передбачає 100% звільнення всіх суддів з подальшим проведенням конкурсів на їхні посади. На засіданні Конституційної комісії з цього питання останній проект судової реформи підтримали представники фракцій Радикальної партії Олега Ляшка, ВО “Батьківщина” та Народного Фронту. Натомість надзвичайно шанована мною фракція “Самопоміч” підтримала проект Конституції від Адміністрації президента, мотивуючи це тим, що якщо звільнити 100% суддів, то через певний час вони поновляться на займаних посадах через Європейський суд з прав людини.
Шановні друзі, колеги! Будь ласка, зважте ще раз свою позицію по судовій реформі, адже всім відоме ваше принципове відношення до люстрації та очищення судової гілки влади. У вашій фракції працює достатньо інтелектуалів-юристів, які можуть запропонувати парламенту проект 100% очищення судової гілки влади на яке сподівається і якого вимагає український народ. Давайте працювати над цим разом! Давайте дамо суспільству ту судову реформу, на яку воно давно очікує і за яку боролись в часі Революції Гідності. Давайте очистимо на 100% судову гілку влади і врятуємо суддів від самосудів, бо до цього все йде. До праці, панове!

Ігор Мосійчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here