Химера Гумільова і так звана "Новоросія"

0
93

Гумільов і химера неосовка.

Лев Гумільов у своїй видатній праці «Етногенез і біосфера землі» чітко класифікував віхи життя і смерті багатьох етнічних формацій, відомих в Ойкумені за понад 4 тисячоліття відомої нам історії. Серед цих формацій він вирізняв і «химеру» – примарне фінансово-етнополітичне утворення, яке завдяки силі обставин і контролю за ресурсами, досягає певного панування над певною територією. Химери існують як виключно паразитичні утворення, і їх життєздатність тримається лише на силі зброї згуртованих бандитів.

Серед відомих широкому загалу прикладів химер можна навести піратські корпорації або той же кланово-бандитський режим Януковича. Химерою було і так зване «радянське суспільство», і являються як такі комуністи та різні ліваки. Ніколи за майже двохсотлітню історію ліваки не народжували справді дієвого суспільства. Уся їхня влада скрізь тримається виключно на терорі підкореного населення, велетенській армії, поліцейському апараті і тотальній пропаганді (як у Орвела). Приберіть якусь із цих складових, і химерна імперія розвалиться.

Химерність комунізму підтверджує і сучасний стан ліваків та комуністів зокрема. Усі «лідери» компартій – олігархи, які за статками можуть конкурувати з півсотнею найбагатших людей країни. Без цих грошей увесь їхній політичний вплив щезає як роса на сонці – як у випадку із ліквідацією Курочкіна. Конотопська відьма Вітренчиха (не проти ночі буде сказано) як проект здулася без фінансування 5-ю колоною та криміналітетом. Так само і комуністи: коли регіонали почали в них відбирати активи – вони провалили вибори і не пройшли до парламенту. Без грошей ця «ідея» живе лише серед обдурених або пригодованих системою людей. В реальності їх пуста ідеологія є вакуумом, який тримається лише на збройній силі-терорі-пропаганді і фінансах (як останній стадії «живучості» комі).

Кремлівські політтехнологи, коли розробляли ідею «Наваросіі», в першу чергу шукали відгуку серед носіїв московського імперського комплексу з яскраво вираженою совковою свідомістю. Тобто тією ж пустою, безідейною (насправді) псевдоідеологією, яка тримається на названих вище «стовпах» цієї химери. Вата щиро дивується, чому «Наваросію» не підтримує не лише населення Східної, Південної та Центральної України, але й окупованого Донбасу. А відповідь проста як Божий день – у химеру, побудовану лише на терорі найманців і зеків, яких спонсорує Кремль, а вся їхня діяльність – показова цілковита брехня, – здраві і думаючі люди не підтримають. Біле залишиться білим, а чорне – чорним. Тому химера «Наваросіі» залишиться жити лише у запалених мізках неосовкової вати і кабінетних політтехнологів Кремля. Не приживається мертве на живому організмі. Поховає ж цю мертвяцьку ідею буденність – антитіла знищать хворобу. Біда лише полягає у тому, що ця кремлівська химера в агонії забирає за собою скільки непотрібних жертв, а саму химеру підтримують паразити, які смокчуть кров з тіла нороду. Але це, цілком очевидно, яскрава ознака того, що сама сучасна кремлівська імперія, яка тримається виключно на пропаганді, нафтогазодоларах та армії, також близька до розвалу. Усі ці стовпи системи поволі тріскаються і надламуються у спробі подолати наш Дух Одвічної Стихії та ідею – відродження Великої Соборної України. Кремль буде зруйновано, імрперія буде розбита! Слава Україні!

Ігор Мосійчук